Back to Question Center
0

Семалт: Зомби рачунари. Тиха претња Интернет безбедности

1 answers:

Тренутно, зомбији су ушли у мрежу. На примјер, у јуну 2004. године, на зомби рачунарима је извршен ДОС напад који је тренутно зауставио веб странице као што су Гоогле, Иахоо и Мицрософт.

Избијања црва као што су МиДоом, Собиг и Багле указују на постојање софистицираних техника ширења малвера и ове технике укључују употребу зомби машина.

Зомби је рачунар који је одузео трећа особа без знања власника - einlagerung von möbeln kosten. Када рачунар постане зомби, он представља део мреже зомби рачунара или ботнета.

ИТ стручњаци за сигурност кажу да се машина за зомби користи за слање злонамерног кода и напада сајтова. Може да пренесе нежељену пошту, покрене нападе одбијања услуге (ДОС), пошаље преваре са пхисхер-ом и шири вирусе. Већина спама се шаље помоћу зомби машина. Нападачи такође могу да користе зомби машину за преузимање порнографије и слање гадног садржаја на невине рачунаре. Наравно, када рачунар особе постане зомби, њихова приватност је потпуно нападнута, а личне и финансијске информације могу бити украдене и употребљене у злонамерне сврхе.

Већ се користе велике војске зомби машина. У августу 2014, у функцији је око 150 милиона зомби рачунара широм планете. Највећи изазов ове пријетње на интернету јесте то што власници заражених рачунара још увијек могу да их користе јер не знају шта се дешава.

<имг срц = "хттп://ранкекпериенце.цом/артицлес/имг/1666-2..јпг "бордер =" 0 "видтх =" 250пк "стиле =" маргин-топ: 0пк; маргин-боттом: 0пк; флоат: ригхт; маргин-лефт: 40пк; "алигн =" абсмиддле ">

Знајући да ли је ваш рачунар зомби

Очигледно, нападачи могу да користе било који рачунар да би постигли свој циљ. Није увек лако знати да ли се ваш рачунар користи као зомби машина. Јасон Адлер, Семалт Менаџер успеха купаца, предлаже проверу следећих симптома:

  • Споро широкопојасни прикључак
  • Тастатура или миш који не реагује
  • Прекомерна активност чврстог диска
  • Бројна обавештења о повратној копији у вашем пријемном сандучету од странаца

Друге индикације да ваш рачунар може бити зомби укључују често красе, веб прегледач се затвара без икаквог разлога и необјашњивог губитка простора на чврстом диску / флешу.

Међутим, ови симптоми нису дефинитивна индикација да је рачунар заражен. Рачунар може показати ово понашање и још увијек није инфициран.

Одржавање система сигурно од ботнета

Што се тиче питања сигурности интернета, важност одржавања ажурираних апликација не може се прецијенити. Сродно је да се Виндовс Упдате ажурира. Инсталирање исправно конфигурисаног личног заштитног зида као и антивирусног софтвера значајно ће смањити изложеност рачунара злонамерном софтверу који се шири од зомби рачунара. Ажурирани заштитни зид ће обезбедити веома потребна побољшања безбедности, као што је заштита од удаљеног приступа рачунару.

Заштита од угрожавања безбедносне безбедности је текући процес - инсталирање заштитног зида, а противирусни софтвер не може поставити све што се тиче сигурности интернета заувек.

Узимање приступа сигурности интернета у сусједству

Фред Фелман, произвођач софтвера за сигурност у Сан Франциску, сугерише да се приступ у сусједству може усвојити у борби против малвера. Он тврди да, као што људи гледају на необичне појаве у суседству и аеродромима, они такође треба да пазе на било које чудно понашање у мрежама. Увек гледајте вашу машину и остале машине у мрежи. У случају да постоји промена у његовој нормалној функционалности, потребна је ближа истрага како би се открио основни проблем што је прије могуће.

November 29, 2017