Back to Question Center
0

Семалт Водич за профилне филтере Гоогле аналитике

1 answers:

Анализирање веб аналитике помоћу сегмената је најбољи начин да се то разуме. Гоогле аналитика нуди прилагођене варијабле, филтере профила и напредне сегменте међу најснажнијим начинима за сегментирање података. У следећем чланку, Оливер Кинг, Семалт менаџер успеха за купце разговараће о филтерима профила.

Профилни филтри

То је дугорочна стратегија сегментације и не може се променити или избрисати. Стручњаци савјетују корисницима да имају необрађени профил података, који могу користити за сигурносну копију ако ствари буду у криву са процесом. Историја промена Гоогле аналитике помаже у праћењу промена у филтерима профила - ladies winter hats melbourne. Филтри за профил се сада примењују на извештаје у реалном времену, што је неопходно за тестирање нових филтера. Пратите резултате новог профила и исправите грешке у реалном времену.

Десет корисних филтера профила Гоогле аналитике

1. Укључите ИП адресу

То је један од најбољих начина за тестирање постигнутих циљева. Ако неко ради за велику компанију, постоји шанса да можда постоје и други људи на истој адреси. На картици Филтери Гоогле аналитике креирајте нову, дајте му име и потврдите поље са унапред дефинисаним филтером. Изаберите да укључите саобраћај искључиво из следећих ИП адреса које одговарају критеријумима ваше тренутне ИП адресе.

2. Искључи ИП адресу

Такође је важно поставити профиле који искључују унутрашњи саобраћај који генерише компанија и познате треће стране. Разлог за то је што посетиоци имају неправилне приказе страница и понашање које се разликују од оних "типичних" посетилаца за које власници сајта оптимизују своју локацију. У оквиру Информације о филтеру изаберите прилагођени филтер и потврдите избор у пољу за потврду Искључи. Поље филтера треба да прочита ИП адресу, а затим наставите да уметнете шаблон филтера. Нема осјетљивости случаја за овај филтер. Можете филтрирати низ адреса користећи алат за распон ИП адреса

3. Укључи / искључи конкретну кампању

Ако користите велику ЦПЦ кампању и не желите да једна од агенција са којима радите има приступ овим информацијама, филтер може помоћи да искључите податке о ЦПЦ-у из њиховог профила..Под истим информацијама о филтеру, дајте филтеру ново име као што је "искључи посјетитеље ЦПЦ-а" и доделите је прилагођеном ознаком филтера. Проверите поље Искључи и изаберите "Медиум кампање" у пољу филтера. Паттерн филтера је ЦПЦ, и није осјетљив на слово.

4. Мало слово о атрибутима кампање

Што је већа компанија, то је већи број процеса означавања кампање. Прије свега, важно је придржавати се строгих смјерница како треба назвати своју кампању. Да бисте превазишли овај проблем, додајте пет матицних филтера у параметре УТМ кампање. То укључује медиј кампање, извор, садржај, термин и име. Изаберите ново име као што је "Лажна кутија у атрибутима кампање." У пољу прилагођеног филтера изаберите опцију "мале слова" и унесите "Цампаигн Медиум" као поље филтера. Помаже у чишћењу података за лакшу анализу у Гоогле аналитици, пошто стандардизује све средње регистрације.

5. УРИ на захтеву мале листе

УРЛ адресе могу узимати и мале и велике слова, што доводи до тога да веб сервер не извршава преусмеравање. Две сличне странице, са другачијом карактеризацијом, могу снимати као два одвојена приказа упркос томе што воде до истог садржаја као што су / абоут-Ус / и / абоут-ус /. Да бисте исправили овај проблем, направите нови филтер и дајте име "УРИ мањка на захтеву." То је прилагођени филтер са провереним мала слова. Поље филтера треба да прочита "Захтев УРИ".

6. Прикључи име хоста у УРИ захтјева

Ако Гоогле ради на мултидомаин имплементацији и сви подаци за два домена се прикупљају у једном профилу, разликовање између ова два имена можда неће бити тако лако. Додавање секундарне димензије или име хоста требало би да помогне у решавању проблема. Дајте филтеру име као што је "Додајте име хоста у УРИ захтјева" и направите га прилагођеним. Потврдите избор у пољу "Напредно". Поље А за екстракт А би требало да буде име домаћина, док поље Б до екстракта Б треба да буде "Захтев УРИ". "Излаз на" - Конструктор такође треба да буде "Рекуест УРИ". Сва поља су потребна осим поља Б, и не би требала бити осјетљива на велика и мала слова.

7. Укључи специфичне регионе (и)

Постоје времена када неко води интернационално атрактивну веб страницу и можда ће морати да филтрира одређене регионе. Користите следећи филтер: Креирајте нови прилагођени филтер и позовите га, реците "Инцлуде Не | Бе | Гер" и одаберите да укључите..Поље филтера треба да буде "држава" и шаблон филтра "Холандија | Белгија | Немачка" и не би требало да буде осетљив на слово.

8. Укључите само мобилне посетиоце

Компаније треба да користе ово ако желе ближе погледати перформансе сегмента мобилних посетилаца. Предложено име филтера је "Инцлуде Мобиле" и требало би да буде прилагођен филтер. Проверите поље за укључивање и изаберите "Мобилни"? у пољу филтера. Изаберите "Да" у шаблону филтера и "не" на осјетљивости случаја.

9. Укључи само саобраћај у одређени поддиректориј

Ако веб локација компаније садржи блог одјељак и има писце садржаја који додају постове, постоји неколико разлога зашто би се ограничио њихов приступ директоријуму. Да бисте то решили, креирајте претходно дефинисани филтер са именом "Укључи блог промет". Укључи само саобраћај у поддиректоријуме који почињу са "/ блог / као поддиректоријум. Не би требало да буде осјетљив на слово.

10. Укључи само саобраћај у одређени поддиректориј

Помаже у спречавању других људи да узму број профила Гоогле аналитике и стављају га у друге домене. Такође филтрира испитни простор или тест домене помоћу броја профила ГА. Наведите нови прилагођени филтер "Укључи домен примера" и изаберите укључи. Требало би да има поље филтера "Хостнаме" и "екампледомаин \ .цом" као шаблон филтера. Није осјетљив на слово.

11. Бонус: Искључи све упите параметара

Такође би било важно филтрирати техничке параметре упита ако постојећа веб страница има пуно њих. Смањује број страница које се појављују у ГА, чиме се даје више значења. Користите "Искључи све упите параметара" као име за прилагођени филтер. Потврдите избор у пољу "Напредно". Поље А до екстракта А би требало да буде УРИ захтјева и остави поље Б да извуче Б празно. "Излаз на" - Конструктор такође треба да буде "Рекуест УРИ". Сва поља су потребна осим поља Б, и не би требала бити осјетљива на велика и мала слова.

Додељивање филтера

Примена филтера Гоогле аналитике је на начин на који их је корисник додао. Могуће је изменити их у поставкама профила на контролној табли администратора

November 29, 2017