Back to Question Center
0

Семалт вас тражи да будете опрезни. Армије зомби рачунара иду у офанзиву!

1 answers:

Франк Абагнале Семалт Менаџер успеха купаца каже да у савременом свету зомби војска напада не само екране, већ и интернет. Они нападају интернет у облику ботнета. Према интернетским специјалистима, ботнет означава војску рачунара који су заражени сличним малвером. Ботичар има даљинско управљање таквим компјутерима који им омогућавају да командују зомбије и ботове без знања жртве.

Поред тога, бот држачи могу пренети упутства унутар рачунарских мрежа - comprar oculos da ray ban. Упутства су усмерена на сифонирање банкарских аката, бројева кредитних картица, лансирања напада на сајтове, рекламних превара и пружања малвера или спама. Ботети су се појавили на судском саслушању у Сенату раније овог мјесеца са Јамесом Цомијем, директором ФБИ-а. Раније, сенатор Схелдон Вхитехоусе је упоређивао ботнете са коровима који су "зли" и затражили од директора да процени једну од највећих злочина на које се може суочити користећи интернет. Цомеи је приметио да нема "доброг ботнета". Даље је објаснио да војска зомбија има лоше намере.

Ботнети су већ више од једне деценије и сада су постали најпопуларнија тактика коју су хакери користили за брзе и новчане машине. Према интернетској сигурносној индустрији, ботнети су резултирали процјењеним губитком од више од 110 милијарди долара глобално током времена..Штавише, око 500 милиона рачунара пада на напад на ботнетске нападе сваке године што значи 18 жртава у секунди.

Стручњаци наводе црв Мориса као првог ботнета који је објављен 1998. године. Иако је овај црв заразио стотине рачунара на АРПАнету, претходнику на савремени интернет, то заиста није био ботнет који је дефинисан у данашњем контексту. Роберт Моррис Јр., који је створио црни Морис, није контролисао заражене рачунаре и никада није зарађивао ништа од његових операција.

Тренутно, ботнети су добро уређена криминална предузећа често састављена од милиона заражених рачунара који могу донијети ботове или њихове клијенте милијарде долара. У 2007. години, ФБИ је покренуо акцију на ботнете кроз операцију под називом Бот Роаст. Господин који се звао Јохн Сцхиефер био је оптужен и осуђен у кривичном предмету ботота који је резултат тог процеса. Он је био кривично гоњен због прислушкивања, а не због злоупотребе рачунара и преваре, закон који се користи за извођење хакера. Јохнов ботнет малваре је упао у 250.000 рачунара и користио га је за сифонирање ПаиПал акредитива од жртава.

У 2014, друга операција од стране Мицрософта није добро функционисала. Софтверски гигант је добио судски налог да би преузео контролу над скоро двадесет домена које су користили Јенкцус и Бладабинди. Мицрософт није успео да шаље команде зараженим машинама, већ је запленио сумњиве домене па је онемогућио наредбе ботнет-а. У том процесу, произвођач софтвера заплијенио је многе легитимне домене, чиме су уништавали адресе својих милиона клијената.

Компанија је признала своју грешку и преокренула своје поступке како би повратила услуге клијентима. Међутим, потез је показао како масивни притисци на ботнете могу проузроковати нежељене последице. Упркос чињеници да су неке операције за борбу против ботова биле успјешне, још увијек нема знака боткота апокалипсе. То је због високе брзине којом зомби заразе машине.

November 29, 2017