Back to Question Center
0

Семалт упозорава на растућу опасност од напада рачунара зомби

1 answers:

Спамере и хакери непрекидно развијају своје оружје у потрази за кршењем одбране на интернету. Они користе програме који се аутоматски инсталирају на стотине до хиљада рачунара. Хакери циљају програме тако да могу истовремено заразити велики број уређаја.

Они користе различите системе, који се колективно називају као ботнети. Ботнети су окривљени за број спама у последњих неколико месеци. Пријављени су многи случајеви крађе података, а истраживачи сигурности забринути су како се отарасити ботнета. Они аутоматизују и модификују рачунарске уређаје и паметне телефоне, појачавајући ефекте свих злонамерних програма и вируса.

Мак Белл, Тхе Семалт Менаџер за успех клијента, наводи да је проблем озбиљан, а њена растућа софистицираност је оно што збуњује ИТ стручњаке. Укључује ваше податке, одлази новац са банковних рачуна и продире у систем који се бави берзом.

Гади Еврон, стручњак за безбедност Беионд Сецурити, каже да је савршено време да се решите како високих профила тако и вируса са ниским профилом. Ова израелска компанија открила је прошлогодишњи програм који би могао помоћи спречавању зомбија у рачунарским уређајима. Истина је да постоји велики број компјутерских инфекција, а број се повећава из дана у дан. Међутим, снага ботнет програма постала је огромна..Давид Дагон, истраживач на Грузијском институту за технологију, покренуо је пројекат који се фокусира на контролу вируса и ботнета у рачунарском систему. Он каже да су ботнет програми уништили више од 600 милиона рачунара широм света.

Сви злонамерни програми и вируси вируса прошли су Ворлд Виде Веб од 1987. године када је било на интернету прикључено само шездесет хиљада компјутера. Сваки пут, рачунарски менаџер сигурности или корисник покушава да очисти штету, остаци вируса и ботнета и даље остану у систему. Нажалост, такви напади постали су ендемични и снажно је неопходно да се што више бринемо о ботнетима. Једноставна безбедност рачунара није довољна јер су нам потребни стручњаци који могу да креирају робусне инфраструктуре против ботнета и вируса на интернету.

Давид Фарбер из Царнегие Меллон каже да ботнети представљају пријетње са којима се тешко може ријешити. Он је ИТ пионир и радио је на великом броју пројеката. Према његовим ријечима, то је једна од подмукли претњи, а он и други ИТ стручњаци су забринути за то питање. Ботнети једноставно продиру у рачунарске уређаје и оштете велики број датотека. Штавише, вируси и ботнети брзо нападају веб прегледаче и старе оперативне системе.

До сада су вируси и ботети инфицирали велики број оперативних система и рачунара широм света. Различите земље су пријавиле да су напади повезани са ботнетом оштетили владине и приватне рачунаре и дистрибуирали на различите начине. Најчешће методе су путем е-поште, датотека које се могу преузети и сумњивих друштвених медија.

СхадовСервер је компјутерска сигурносна компанија која ради на антивирусним програмима и одговорна је за надгледање ботнет активности. Пратио је више од четири милиона заражених машина и више од две хиљаде ИРЦ контролних система, који су такође познати као сервери за управљање и контролу.

Серри Винклер, стручњак из Денвера, каже да је могуће искључити пријетње мрежне сигурности помоћу неког софтвера и програма. Она је чак одлучила да купи неколико напредних компјутерских система за обављање њених истраживања Source .

November 29, 2017