Back to Question Center
0

Семалт: Супер водич за блокирање референтне спам у Гоогле аналитици

1 answers:

Ник Чајковски, стручњак из Семалт , увјерава да је упућивање спама један од проблема са којим се тренутно суочавају вебмастери. Ситуација се погоршавала током година, што значи да неко негде од великог новца ствара спам спам.

Гхост анд Реферал Спам

Спам је сада прешао на извештаје Гоогле аналитике. Спамери траже рањивости у систему тако да могу да се појаве у извештајима о подацима веб-сајта. Они то раде уз наду да они изазивају довољно радозналости до тачке да вебмастер посети њихову веб страницу да види зашто су у извештају. Проблем је у томе што не повећавају саобраћај. Они чак и не успевају јер су ботови. Они користе код за праћење ЈаваСцрип који користи Гоогле аналитика да би креирао обавештење да је дошло до посете. Они завршавају преокретање виталних статистика, као што су стопе одбијања и други елементи који се користе за анализу ангажовања. Неопходно је блокирати спам спам ако је потребно тачним подацима посебно ако се ослањају на њега да би доносили маркетиншке одлуке.

Постаје тешко блокирати спам спам, посебно пошто спамери раде веома брзо, повећавајући брзину нежељених порука као и изворе. То значи да вебмастери треба да побољшају напоре које су ставили на уклањање и умножавање ових извора. Посебно је забрињавајуће за људе који имају нова места која не добијају много легитимног саобраћаја. Повећање стопе спама на таквим локацијама би представљало више скевости, што би чак могло бити и више од дневних хитова које добија.

Колико је лако?

Једна страна учитава евиденцију као једну посету. Гхост спамери користе коду за праћење Гоогле аналитике и шаљу податке о саобраћају директно у извештаје, чиме се праве посете. Можда ће бити потребно 0,001 секунде да неком појединачном учитају једну страницу на серверу..Међутим, можда су присилили преко 100 ових фалсификованих посета на Гоогле налоге на многим другим сајтовима. Сасвим је лако купити само једног домаћина. Све док спамери буду сигурни у РОИ, постоји пуно штете коју могу да ураде са њима.

Решења која долазе кратко

Неке технике су понекад толико напредне да рјешења која се користе за блокаду нежељене поште не успијевају. Једна од њих је мистериозна онлине услуга под називом Дародар. Следеће методе нису обрисале из ГА.

  • Датотека .хтаццесс. Не ради јер спам спавања не додирује локацију
  • Листа искључења упућивања. Недостаје ажурирање
  • Филтери за искључивање. То је застарјела метода јер се фокусира само на будуће нежељене поште и не ретроактивне за раније спам базе података.

Филтер искључивања готово се приближио елиминацији Дародар рефералне спам. Њено једино ограничење било је то што нема сталну и конзистентно ажурирану спамерску листу упућивања.

Пиеце за нестала пуззле

Решење за идентификовање и блокирање података о референцама и духовима треба да буде веома ажурирано, долазе из шире базе података и ретроактивне према прошлим информацијама. На основу три елемента за оптимално рјешење, овдје је онај који ради.

Корак 1: Коришћење сегмената за искључивање нежељене поште

Боље је користити сегменте јер они не мењају податке трајно. Ако случајно филтрирате стварне реферере док користите филтере, не постоји начин да их повратите. Могуће је изградити старе податке помоћу сегмената, упркос томе колико дуго постоји. Такође их можете примијенити ретроактивно.

Корак 2: Одржавање листе искључења

Слацк је алат који вебмастери могу користити за праћење извора упућивања..Она обавештава корисника о свим новим рефералима и даје им упозорење: било да се листи употријебају или црне листе сумњивог извора упућивања.

1. Слацк прима све реферале, и

2. Користи ПХП за сортирање свих резултата по поруџбини, а затим потом петљу финалну листу вебмастеру да види да ли било која изгледа изгледа. Ако не,

3. Он прослеђује све сумњиве нежељене поште на слацк канал који корисницима нуди избор између листа листа или црне листе. Коју опцију бирају, то води до корака 4,

4. Она преусмерава на страницу која потврђује пресуду као потврду за избор.

5. Слацк затим чува и закључава све идентификоване спамере у бази података

6. Завршни приказ чистих података биће у регекс формату. Копирајте и налепите у Гоогле аналитику.

Слацк омогућава вебмастерима да ажурирају листу искључења најмање пет пута дневно.

У Реалити, може се радити неколико решења:

Упркос томе што је то доказана метода, радит би још боље ако га вебмастер допуни другим техникама, само да би се осигурало да покривају све базе. Осим поменутог рјешења:

  • Кликните на поље за потврду које тражи од Гоогле аналитике да искључи познате боте и пауке,
  • Примените "укључите филтер имена хостова"
  • Користите колачиће

Инцлусиве филтер који је наведен горе је ефикасан понекад, али не и најбоље рјешење на дужи рок јер:

  • Убиство имена хоста није тешко направити, а аналитички спамери га све више користе као рањиви.
  • Ако је подешавање погрешно, може се завршити филтрирање стварних реферера Source .
November 29, 2017