Back to Question Center
0

Семалт открива Водич за уклањање лажног саобраћаја са вашег сајта

1 answers:

Спам препоруке је производ спамбота који шаље лажни саобраћај директно на Гоогле аналитику, чиме се појављује у извештајима о саобраћају. Да предузмете акцију да избришете нежељену пошту ако их пронађете у извештајима ГА да бисте постигли тачну статистику за сајт.

Артем Абгариан, виши менаџер успеха за купце Семалт Дигиталне услуге, дели неке практичне проблеме у овом погледу - best app developer.

Шта је Бот?

Боти су програми развијени за брзо и прецизно извршавање задатака. Ботс су првобитно били намијењени за индексирање страница на интернету од стране претраживача . Људи са злонамјерним намерама усвојили су употребу бота током година како би им помогли да креирају преваре кликом, преносе садржај сајта, дистрибуирају малвер, акумулирају адресе е-поште и преувеличавају саобраћај на сајту.

Сигурни и злонамерни ботови

Пример добре боте је Гооглебот који пузе и индексира странице за кориснике. Ботс за претрагу не покрећу ЈаваСцрипт (већина њих). Ипак, они који га користе користе се у извештајима ГА, што би могло да штети метричкој заступљености. Ако не покрећу ЈаваСцрипт, онда нема утицаја на извештаје, али се појављују на дневницима сервера упркос томе. Оне, међутим, могу утицати на брзину учитавања јер користе ресурсе сервера. Сигурни ботс се придржавају директива садржаних у роботс.ткт. Злонамјерни боји, с друге стране, имплементирају различите стратегије за превазилажење ових смерница.

Спам Ботс

Њихов примарни циљ је да посећују што више веб страница и да пошаљу нежељену пошту помоћу заглавља лица како би избјегли откривање. Лажни реферрер заглавље убацује линк за преусмеравање на локацију коју жели промовисати..ХТТП-захтјеви таквог бот-а се појављују у дневницима сервера и индексирају их од Гоогле-а. Делује као бацклинк на сајту када се појављује у дневнику сервера. Гоогле је направио измене у својим алгоритмима да не индексира податке из евиденција сервера, чиме се онемогућавају програмери спамбота. ЈаваСцрипт-рун спам ботови могу проћи поред ГА филтера, због чега се одражавају у извештајима.

Ботнет

Ботнети садрже неколико заражених рачунара како би формирали мрежу коју контролише спамер. Користи различите ИП адресе за напад на једну веб локацију. Што је ботнет већи, то је већа стопа успешности инфилтрације. Саобраћај из ботона се јавља као директан саобраћај, јер долази из другог рачунара, што отежава откривање. Блокирање једног, не би имало много утицаја, док би други био на свом месту.

Високи злонамерни спам ботови

Њихова примарна сврха је да се регрутује рачунар да буде део ботета инфицирањем злонамерним софтвером. Рачунар се затим користи за дистрибуцију истог малвера на друге рачунаре. Блокирање ботона може спречити долазни саобраћај од стварних посетилаца. Сумњива преусмерења из извештаја о извештају о саобраћају углавном доводе до ових веб локација. Избегавајте кликнути на ове везе, осим ако не постоји ефикасан софтвер против малвера или засебан рачунар.

Смарт Спам Ботс

Ове веб локације шаљу саобраћај на Гоогле аналитику користећи свој код за праћење заједно са ИД-ом локације. Такође укључују неке лажне реферере у извештају о саобраћају, који можда иду необученим. Њихове активности се никада не појављују у евиденцији сервера, и не постоји начин да их блокира пошто они шаљу податке директно у алатку за аналитику. Људи који не користе Гоогле менаџере ознака имају шифру за праћење ГА на њиховој локацији, која делује као идентификатор веб локације. Гоогле менаџер ознака је ефикасан алат за брисање спам спам у овом случају. Спамботс углавном нападају сајтове прожетих са рањивошћу у изворном коду или онима са ограниченим сигурносним мерама.

Откривање извора спама

Померите се у Гоогле извештаје о саобраћају и користите стопе одбитка као елемент сортирања, у опадајућем редоследу. Особе са стопом одбијања од 100% или 0% морају бити сумњиве на спамовање. Алтернативно, постоји исцрпна листа већ утврђених спамера са којима можете да упоредите, без потребе за ручном анализом. Следећи корак је да их блокирате.

Обавезно направите нотацију на графикону извјештаја објашњавајући гдје је дошло до рафалног саобраћаја у то вријеме..

1. Користите мотор за преправљање датотеке .хтаццесс и користите Спамбот Могућности да бисте избрисали спам спам променом. Ако је сигурно у вези са ИП адресом која спамбот користи, укључите је у код и одбијте приступ. Ова могућност се може користити за блокирање опсега ИП адресе. Урадите то само ако сте сигурни да спамбот користи неколико ИП адреса да бисте извршили једну акцију. Такође, спријечите кориснике познате кориштењем спамбота.

2. Функција филтрирања ботова: потврдите поље које вас позива да искључите познате ботове и пауке.

3. Евиденције сервера монитора: исцрпите боте даље редовним посјетом сајта. Користите заштитни зид за заштиту рачунара од виртуелног простора филтрирањем веб извора из спамбота.

4. Администратор система би требао бити у могућности понудити стручну помоћ.

5. Код ИтАливе помаже да метрике од Гоогле-а и Иандек-а буду ометане од спамбота.

6. Гоогле Цхроме је способан да открије злонамјеран софтвер и погодан за претраживање ако нема заштитног зида.

7. Корисничка упозорења су персонализована обавештења од стране Гоогле-а која обавештавају када постоји неочекиван промет саобраћаја.

8. Филтри Гоогле аналитике. Креирајте нове филтере у делу за приказ на картици Админ у ГА.

November 29, 2017