Back to Question Center
0

Семалт објашњава како заштитити рачунар од вируса, црва и зомбија

1 answers:

Многе компаније са успешним сајтовима е-трговине пате од великих губитака када су нападнути на пример зомби вирусима. Вируси су злонамерни рачунарски програми који обављају многе нежељене задатке на рачунарима жртве. Као и хакирање, ови зомбији нападају системске рањивости. Вируси могу склонити кредибилитет продавца софтвера. Многи предмети софтвера за зомби вирусне нападе имају лошу репутацију. Оптимизација претраживача (СЕО) веб-сајта може пропасти када зомби вирус напада сервер - fotografias analogicas e digitais. Јасон Адлер Семалт Менаџер за успех клијента, наводи да заштита вашег рачунара од вируса може задржати сигурност купца који користи вашу локацију.

На почетку, вируси се шире путем дељења софтвера. Неке скрипте би направиле копије себе и прешле на компјутере жртве. Слично томе, ове скрипте би извршиле друге тројанце, као и већину вирусних напада. Кроз древни преносиви диск, хакери би пренели ове вирусе на рачун жртве. Ови вируси зомби би се затим множили у машинама домаћина. Са појављивањем интернета, ширење компјутерских вируса постало је једноставно као и АБЦ. Дакле, тренутно све више компанија које послују у електронској трговини суочавају се са нападима хакера као што је зомби вирус.

Вируси у комерцијалној области

У неким случајевима, сајтови доживљавају хацкове нападе као што су напади за забрану услуге на својим серверима. Такви напади укључују низ ботнета који извршавају бројне злонамјерне акције..Ботнети су зомби рачунари са посебним дизајном који укључује особу која имитира слику. Сходно томе, сервер види веб посете као легитимни саобраћај. Постоје и друге методе које људи користе како би своје странице учиниле високо на СЕРП-има. Ботнети могу компромитовати такве методе дигиталног маркетинга и учинити компанију да створи губитак. На примјер, у нападу ДДоС-а, хакери распоређују милионе бота на сервер који онемогућава управљање саобраћајем.

Вируси на друштвеној сцени

У другим случајевима, жртве се суочавају са злонамјерним нападима чиме садржај постаје вирусан. Вируси постају саставни део друштва, јер их неке компаније и даље користе за извршење неких својих задатака. У другим случајевима, вебмастери и рачунарски стручњаци подстичу кориснике да инсталирају посебне програме као што је антивирусни софтвер. Овај софтвер помаже у уклањању бројних аспеката целокупног развоја веба. Они такођер помажу компјутерима да остану сигурни од неких од ових напада. Хакери такође могу ињектирати вирусе на сервер или облаке већине рачунара. Они могу учинити да вебсајтови функционишу под увјетима вриједног пропуштања информација.

Заклучение

Свака е-трговина послује под одређеним мјерама сигурности. Постоје многи облици рањивости који окружују рачунаре и сервере. Подаци могу пропуштати у било којој фази његовог руковања. Велике компаније улажу пуно новца у прављење прилагођеног софтвера против спивареа. У другим случајевима, људи плаћају антивирусне програме ради побољшања ове безбедности. Међутим, вируси постају све сложенији. Свакодневно, хакери и други стручњаци развијају експлоатације које угрожавају сигурност кориштења веб странице. Постоји много бесплатних алата које већина људи може приступити и користити против ових особа. Ову смјерницу можете користити у заштити рачунара од вируса, црва и зомбија.

November 29, 2017