Back to Question Center
0

Семалт: Како могу знати да је мој рачунар ботнет зомби?

1 answers:

Постоји велики број вируса, спиваре-а, црва, адваре-а, кеилоггерс-а, рооткита, тројанаца, ботнета и бацкдоорс-а који нападају корисничке уређаје свакодневно. Иако се већина њих може уништити коришћењем антивирусних и анти-малваре програма, али неке су прилично опасне и постаје тешко да заштитимо наше рачунаре од њих. Јасон Адлер Семалт Менаџер успеха за кориснике, упозорава све кориснике интернета да су малопродајни програми као што су ботнети и рооткитови најопаснији облици, и готово је немогуће зауставити њихов долазак у целини - fotos profesionales hombres. Листа пермутација злонамерних програма и интернетских лоших података далеко је више од тога. Сваки вебмастер и корисник друштвених мрежа пао је на један или други начин жртве ботнет зомбија и компјутерских вируса.

Увод у ботнете

Ботнети су мали роботи на интернету који омогућавају странцима као што су хакери и спамери да контролишу своје рачунарске системе без вашег знања. Ботнети су мреже од стотина до хиљада уређаја заражених малвером. Ови уређаји комуницирају једним другим путем одређеног сервера и имају за циљ да контролишу велики број нових уређаја сваког дана. Њихова сврха је украсти ваше податке, уградити свој уређај и преузети контролу над вашим информацијама о плаћању на интернету. Група цибер-криминалаца обавља овај задатак и назива се бот-мастерима. Они нападају ваше уређаје без вашег знања преко својих повезаних рачунара и да ваши уређаји међусобно повезују са лажним мрежама. Касније, ова мрежа може се користити за велики број необичних активности..Хакери и спамери користе различите ботнете како би остварили своје различите задатке на интернету. Њихов главни циљ је да знате све о вашем систему, али би могле бити заинтересоване за пренос вашег новца из једне банке у другу.

ПЦ постаје зомби рачунар

Ако је ваш уређај ван ваше контроле и врши своје функције уз инструкције неког другог, онда постоје шансе да је ботнет зомби напао ваш рачунар. Један од начина зараживања вашег уређаја је инсталација злонамерног софтвера. Ако сте недавно преузели и инсталирали антивирусни софтвер, онда бисте требали истражити мало о свом извору. Требали бисте покушати да процените да ли сте је преузели са легитимног сајта или чудне платформе. Никада не би требало да преузимате програм или игру без знања свог извора. Такође је важно провјерити датотеке и програме које преузимате. Избегавајте клик на линкове који су вам послани у е-пошти. Плус, никада не би требало да отворите заражене прилоге е-поште и не би требало да се повезујете са сумњивим и непознатим ВиФи мрежама.

Тројан ботнет кодови су често скривени у прилогу е-поште. Ако примите такав е-маил са изјавом да ћете отворити Екцел датотеку, документ ријечи или јпг датотеку, требали бисте је темељито истражити. Уместо тога, требало би да избришете само ову е-пошту и скенирате рачунарски систем што је пре могуће.

Откривање ботнетних инфекција на вашем уређају

Можете открити инфекције ботнета ако се ваш рачунар успорава или престане да одговара на ваше команде једном или два пута дневно. Ако су ваше мреже и интернет везе спорог, онда ваш уређај може бити у опасности. Ако ваш рачунар није отворио одређену датотеку или веб локацију чак и када сте је поново покренули два пута или три пута, онда постоје шансе да су зомби ботнета заразили.

November 29, 2017