Back to Question Center
0

Семалт: Како да се уклони Блацкхатвортх реферрер спам у Гоогле аналитици

1 answers:

Они који знају шта спам упућују, разумеју колико је то фрустрирајуће када се упише у вашу Гоогле аналитику. У последњих неколико година у тренду упућивања спама инфилтрирају извештаје ГА. Ако сте власник сајта, морате знати како се бавити њиме како бисте избјегли тешке ефекте које може имати на ваше пословање - günstig umzug zürich.

Блацкхатвортх.цом је један од рефералних спамова који имају многе власнике сајтова и руководиоце који гребају главе. То је сајт који вам шаље лажни промет или "лажни хитови", а разлози за то су различити. Неки реферални спамови имају за циљ привлачење посетилаца на своје сајтове. Они знају да постоје сајтови који објављују листе њихових најбољих реферера. Спамминг сајтови се надају да ће посјетити посетиоце због једноставног појављивања на таквим листама. Ови сајтови се такође баве радозналошћу менаџера сајта. Они се надају да ће вам, када вас спамирају, желети знати зашто се они повезују с вама. Посетите њихову локацију да бисте проверили и то је тачно оно што им треба - саобраћај

Јацк Миллер, врхунски стручњак из Семалт , овдје открива начине да се отарасе оваквог спамера реферера.

Да ли Блацкхатвортх.цом упућује спам штетно?

Иако спам спам може звучати безопасно, јер није повезан са злонамјерним акцијама као што је ширење малвера, то је озбиљан проблем јер то утиче на ваше податке ГА

<п стиле = "лине-хеигхт: 1..5, текстуално поравнање: оправдајте; "> За већину људи, Гоогле аналитика је алат за доношење одлука. Подаци из Аналитике помажу вам да видите сајтове који вам шаљу саобраћај. Тада можете користити ове информације како бисте утврдили како да побољшате структуром и садржајем ваше странице, као и добијањем нових веза. Када имате истинске, квалитетне везе са других сајтова, вероватније је да ће ваш сајт бити високо позициониран у СЕРП-у.

Проблем који представља спам упућивања јесте то што он брише ваше податке о веб аналитици. Ваши подаци су искривљени и не пружају тачне показатеље саобраћаја упућене на вашу веб локацију. Одлуке донете коришћењем ових нетачних података могу бити штетније него што су корисне за посао. Нажалост, људи који нису упознати са нежељеном спамом то чине и касније се питају зашто њихове СЕО стратегије не раде како се очекује.

Како да уклоните Блацкхатвортх.цом референтну нежељену пошту из Гоогле аналитике

Постављање филтера за упућивање спама у ГА је један од ефикасних начина за отклањање лажног саобраћаја са сајтова за спамовање. Филтери воде рачуна о сајтовима који шаљу лажни саобраћај директно као и онима који користе боте да би посетили вашу веб локацију.

  • Пријавите се на ГА налог и у падајућем приказу кликните на ставку Креирај нови приказ и дајте му име.
  • Направите нови филтер кликом на Филтри> Нови филтер. Назовите нови филтер 'блацкхатвортх.цом је добар'.
  • Након што изаберете тип прилагођеног филтера, кликните на дугме Искључи и у падајућем низу поља Филтерирај одаберите Напомена.
  • У пољу Филтер Паттерн, унесите блацкхатвортх \ .цом и затим сачувајте своја подешавања.

То можете учинити за било који други спам реферрал који се може појавити у вашим ГА извештајима. Пре него што филтрирате било који домен, прво проверите да ли је вероватно спам реферрер. Не желите да филтрирате оригиналне сајтове и изгубите прави промет погрешно.

November 29, 2017