Back to Question Center
0

Семалт: Како блокирати Спам Спам & ндасх; Убедљиви савети за запамтити

1 answers:

Рад на блогу или веб локацији е-трговине је богато и награђивано искуство које нуди мноштво могућности за раст пословања и стварање могућности. Међутим, неколико идиота покушава уништити онлине компаније и створити препреке за све без икаквог посебног разлога. Оне не желе ништа више учинити него стварање нереда, а спамере за спрјечавање су један од њих. Сигурно је рећи да су реферери спамери и хакери уметници графита на интернету који увек траже оставити неписмене ознаке на интернету.

Ако прегледате рачун Гоогле аналитике и видите пораст реферера са непознатих веб локација, постоје шансе да је ваша веб локација циљана, а ви морате предузети мере што пре. Веб-сајтови који шаљу нежељену пошту су хулфингтонпост - fotografia de arquitectura cursos.цом, прицег.цом ценовал.ру и бествебситесавардс.цом. Можда звучи чудно, али већина вебмастера и блогера нема идеју да њихови сајтови добијају лажне ставове, већина њих долази са сајтова које смо управо поменули.

Срећом, Мак Белл, менаџер за успех клијента Семалт , овде пружа неке начине блокирања тих локација и заустављања промета од ометања вашег пословања на интернету.

Користите .хтаццесс датотеку за борбу са референтним спамом

Ако је ваша веб страница хостована преко Апацхе вебсервер-а, морате га ажурирати..хтаццесс фајл. Најбољи начин је да блокирате .хтаццесс датотеку како би искључили спамере и лоше ботове. Такође можете их преусмерити на Апацхе-у, за које можда није лако погодити.

Филтри Гоогле аналитике

У већини случајева, спамери и њихови ботови неће посетити вашу веб страницу. У таквим околностима, требало би да блокирате ове ботове и да их преузмете на своје веб странице убацивањем посебних кодова на Гоогле Аналитицс налог. Такође можете да правите филтере у профилу Гоогле аналитике и то ће вам помоћи да побољшате квалитет вашег саобраћаја. На срећу, Гоогле аналитика нуди пуно услужних програма за уклањање спамера из аналитичких података и извештаја. Једина лоша страна ове процедуре је да се не примјењује на све веб странице истовремено.

Ручно конфигуришите филтрирање бота

Можете ручно конфигурирати филтрирање бота. За ово треба да идете на свој налог Гоогле аналитике и направите нови филтер. Изаберите опцију Цустом и унесите одређену шифру у то.

Блокирање Реферрер спам ИП адреса

Можете лако блокирати реферрер спам ИП адресе. Допада ми се корак блокирања саобраћаја који долази од анонимних ИП адреса. Требали бисте бити сигурни да је приступ спамера одбијен на вашој веб страници кроз ову праксу.

Листа за искључивање ИП-а за Гоогле аналитику

Следећи корак је осигурати да сте сачували листу за искључивање ИП-а за Гоогле аналитику. Важно је запамтити да не можете уживати у најбољим резултатима док не искључите ову листу. Гоогле аналитика нуди велики број опција за искључивање листе и блокирање ИП адреса. Можете лако изабрати и инсталирати додатак на вашој веб локацији, осигуравајући потпуну сигурност и заштиту.

November 29, 2017