Back to Question Center
0

Семалт говори о прекомерној оптимизацији текста

1 answers:

Изградња превише циљаних линкова за ваше постове може забринути вашу онлине кампању, а да не помињемо утицај на ваш ранг. Уопштено говорећи, оптимизација се односи на стварање многих веза са циљаним бројем сидреног текста, гдје линкови одузимају поменуту вриједност садржаја и не могу више пружити вриједност.

Пре оптимизације сидро текста је тема која већ неколико година покреће наслове. Маркетинг консултанти, власници сајтова е-трговине и продавци садржаја имају тенденцију да креирају превише циљаних веза за своје веб странице, сценарио који води до ниске рангирања у алгоритмима. Да бисте повећали ангажман вашег корисника и рангирали високо у алгоритмима, размотрите повезивање страница производа и категорије страница на одговарајући начин.

Ево анализираног извјештаја изврсних веб страница е-трговине. Извештај садржи сидро текстове од 31 странице производа и 28 категорија страница. Када је реч о маркетингу садржаја , разумевање основних атрибута сидреног текста је од највеће важности. Франк Абагнале, Семалт Манагер за успех купаца, нуди вам да погледате следеће атрибуте који ће вам помоћи да анализирате да ли су линкови који садрже сидрени текст правилно оптимизовани.

  • Кључна фраза - Проверите да ли кључна фраза садржи текст сродног текста
  • Назив марке - У већини случајева, бренд је приказан као сидрени текст
  • УРЛ - Проверите да ли линка има стварни анцхор текст или је само УРЛ
  • Брандед - Проверите да ли је бренд наведен у тексту сидра

Не-циљани св. Циљани текстови сидра

У извештају који садржи 28 категорија страница и 31 производне странице, циљани су 34,6% регистрованих кодираних веза..Једноставним речима, анкери са точним подударањем су забележени са 18,05%, УРЛ са 17,88%, бренд са 30,84%, фраза са 16,58%. Ненасловљени текстови сидра забележени су у 16,64%

Страница производа

У овом случају дистрибуција циљаног сидра и текст који није циљана је неједнака. Странице производа искључују странице категорије које се односе на линкове веза и везе са точним подударањем. У дистрибуцији су приказане везе које се односе на фразе, а везе са тачним подударањем забележиле су процентуално повећање од 4% и 7% респективно.

Странице категорије

Када су у питању странице категорије, повезивање добрих фраза и кључних речи ће бити минимално. Статистика показује да је циљаних 25% креираних линкова на страницама категорије. На пример, "остало" представља не-циљану дистрибуцију текста сидро. У поређењу са не-циљаном дистрибуцијом текстуалног сидра, линкови за УРЛ и брендиране су забиљежили пораст од 7% и 5% респективно. Већина забележеног пораста представљају кључне речи и фразе. Важно је напоменути да је утакмица бренда категорије забележила дистрибуцију у износу од 12,23%.

Утицаји прекомерне оптимизације на онлине кампању

Генерисање превише веза за ваш садржај негативно утиче на ваше рангирање. Као маркетер, размислите о повећању сидро текста и смањењу броја циљаних линкова како бисте погодили циљно тржиште у реалном времену.

Важност балансирања вашег стандардног профила не може се смањити. Ако сте радили на СЕО кампањи и ваша кључна реч за конвертовање је и даље рангирана, размислите о креирању различитих текстова сидра како бисте побољшали видљивост кампање. У овом случају, термин "нормални" подразумијева различито значење за различите индустрије. Спроведите истраживање како бисте идентификовали најбољи сидрени текст за вашу кампању Source .

November 29, 2017