Back to Question Center
0

Семалт Екперт: Врсте сидро текста и како их оптимизирати за бољу СЕО

1 answers:

Један од најбољих ефективних оптимизација претраживача је кориштење сидреног текста. Када се правилно користи, сидрени текст може знатно побољшати рангирање сајта на страница са резултатима претраживача (СЕРПс).

За оне који нису довољно упознати са овом темом, Андрев Дихан, Семалт Менаџер за успех клијента, објашњава да се сидро текст односи на кликове који се могу кликнути или текст у хипервези - very cheap server. Често су ликови / текст у различитој боји другог садржаја и понекад су подвучени. Када корисник кликне на текст сидра, он или она се одвоје на другу локацију. Ове сидере можете креирати помоћу ХТМЛ-а или ЦСС-а.

Зашто су сидро текстови толико важни за СЕО?

Сидро текстови вероватно неће бити толико популарни као они данас, ако се не користе у сврху повратних линкова. Они играју велику улогу у коришћењу повратних линија (важан фактор за рангирање СЕО-а). Поред тога, претраживачи користе их за кажњавање веб локација за превелику оптимизацију и спамовање. Због тога је кључно за СЕО стручњаке да јасно разумеју како правилно користити сидро текстове.

Текст сидра је такође корисно за читаоце садржаја јер им даје идеју о томе који садржај треба очекивати да пронађу у циљној дестинацији линка.

Врсте сидреног текста

Постоји много варијација сидреног текста. СЕО стручњаци могу користити једну или комбинацију сљедећих варијација како би оптимизирали њихов садржај:

  • Циљана сидра: стручњаци за интернет маркетинг који су укључени у <а стиле = "тект-децоратион: ноне; бордер-боттом: 1пк солид;" хреф = "хттпс://семалт.цом/ка/сео-ресултс..хтм "> линк буилдинг креирајте сидро текстове с кључним ријечима које одговарају ријечима веб странице или документа на који циљају. Другим ријечима, ако желите да се повежете на сајт који садржи садржај о идејама за реновирање кухиње, користите ову исту кључну фразу у својим хипервезима.
  • Генерички текст сидра: ово су линкови који се могу кликнути на линкове који вас усмеравају на ресурсе који могу бити од помоћи. Примери генеричких сидра обухватају "добијете више информација овде", "кликните овде за бесплатни цитат", "набавите бесплатну е-књигу" и тако даље.
  • Брандова сидра: Брендирана сидра користе текст бренда фирме. Сматра се да су најсигурнији тип сидра који се користи. Због тога ће велики брендови као што је Амазон користити највише брендираних текстова сидра у свом садржају јер постоји мања вероватноћа прекомерне оптимизације.

Прекомјерна оптимизација је прекомјерна употреба истог сидра на страници или појављивања истог текста на многим страницама веб странице. То може довести до пенализације од стране претраживача јер се страница види као спамија и није корисна. Према томе, прекомерна оптимизација се треба избјегавати свим средствима.

  • Сидра за голе везе: Ово су сидро текстови који користе УРЛ локације како би се повезали са њим. Оне су једноставне за коришћење, али морају бити добро распоређене унутар садржаја. Густина сидрених веза за голе везе не би требало да прелази 15%
  • Слике и алт алт таг као анкери: Коришћење слика у садржају веб сајта је данас веома цењено. Помаже у повећању интеракције корисника са садржајем. Када користите слику као везу на другу локацију, такође пружите одговарајућу ознаку "алт" за слику. Претраживачи читају ову ознаку 'алт' као текст сидра.
  • ЛСИ (Латент Семантиц Индекинг) анцхорс: ЛСИ једноставно подразумева употребу синонима (не обавезно савршених синонима) главне кључне речи. Они су блиске варијанте кључне речи. ЛСИ сидра су од велике помоћи када не желите да користите тачну кључну реч у својим везама.
  • Друга варијација сидреног текста која се сматра безбедном и ефикасном је комбинација бренда и кључних ријечи сидро. У овом случају креирате хипервезе са својим брендом и кључном речи по вашем избору. На пример, можете да користите "услуге чишћења" својим брендом "као текст сидра за кључне ријечи +

Ако желите да извучете најбоље од сидро текста, уверите се да их замишљено користите. Треба их дистрибуирати на одговарајући начин и на десну густину. Оне такође треба да буду укорењене и релевантне за садржај и на повезивању и на циљној страници. Спамични текстови сидра су директна карта за пенализацију, јер су и сидра која у тексту не звуче природно. Никада не користите такве сидро текстове у свом садржају јер ће сигурно повриједити ваш СЕО.

November 29, 2017