Back to Question Center
0

Семалт Екперт упозорава на највеће светске спамере. Бити безбедни!

1 answers:

Ако примите велики број е-поште са везама за онлине продавнице или особе које просјачују за новац, постоје шансе да је спамер погодио ваш ИД и почела вам да шаље лажне поруке. У првој половини 2011. већина спама у нашем инбоку долазила је из Индије. До 2016 - bolivia tours packages. године највише су били Индија (20%), Индонезија (13%), Русија (10%) и Јужна Кореја (12%).

Ник Цхаиковскии, виши менаџер за успех купаца Семалт , погледа овде најзначајније чињенице о светском спаму.

Русија је позната по својим сајбер криминалцима и бандама као што је Кообфаце. Према Тренд Мицро-у, која је позната сајберска безбедносна компанија у Калифорнији, Русија је сада у првом плану када је у питању онлине преваре и спам. Извјештај Тренд Мицро-а открива да су највидљивији догађаји попут изненадне смрти Вхитнеи Хоустон-а, друштвено-политичких потреса широм свијета и Линсанити-а пружали цибер-криминалцима нове социјално-техничке материјале и кампање. То им је помогло да заразе и продрују велики број ИД-а и мрежа е-поште како би приступили нашим приватним подацима.

До осамдесет посто нежељеног нежељеног нежељеног садржаја генерише група од преко 100 особа, сви они припадају нежељеној бенду. Име ове банде је Спамхаус. База регистрација познатих спам операција (РОКСО) изазвала је мноштво проблема за кориснике интернета..Пре неколико година, спаммер из Украјине је послао милионе малвера и вируса користећи специфичну ботнет технологију. Домаћин спаммеровог вебсајта био је кинеска веб хостинг компанија, извијестио је Тренд Мицро. Мицхаел Боехм анд Ассоциатес је била америчка организација која се састојала од великог броја спамера. Послали су аутоматизоване спам и вирусе на интернет, стварајући проблеме за различите кориснике. Њихов примарни циљ био је окачена листа, а они су деловали под водећим пословним и појединачним именима.

Иаир Схалев је био спамер са снопом од великог профила са Флориде. Он је партнер са спаммером РОКСО-ом, Даррином Вохлом, да развије технологије за уништавање великог броја компјутерских и мобилних уређаја широм света. Данте Јименез је био спамер из САД-а који је радио са најгорим цибер криминалцима и стручњацима за ботове широм свијета. Био је укључен у различите пројекте спамирања ботона и био је у првом плану у хакирању сервера и истакнутих вести. Петер Севера је био професионални руски спаммер који је написао и продавао различите програме за спамовање, спамаре и ботове за милионе и милијарде долара. Такође је био укључен у писање и објављивање најгорих Тројанских и вируса на свету. Радио је са разним европским и америчким ботнет спамерима и да је имао партнерску сарадњу са спаммером из Сједињених Америчких Држава, Аланом Ралским.

Мицхаел Персауд је ФБиХ ухапшен прије пар мјесеци. Био је укључен у обимне преваре и био је оптужен за различите операције спамовања. Иамбо Финанциалс је још један украјински спаммер који је био укључен у разне сајбер криминалце. Развио је доста пиратских програма и продао их за милионе долара. Он је такође поставио лажни банковни рачун на интернету и украо пуно новца са легитимних банковних рачуна. До сада је овај спамер био оптужен за разне сајбер криминалне радње, а ФБИ је за њим. Пре или касније, он ће бити ухапшен, тврди Тренд Мицро.

November 29, 2017