Back to Question Center
0

Семалт Екперт о уклањању референци Гхост-а из Гоогле аналитике

1 answers:

Корисници Гоогле аналитике настављају да се боре са лажним референцама. Било који спамични изглед, чудно упућивање треба хитно уклонити на рачуну Гоогле аналитике. Референтни спамови утичу на скенирање података на рачунима ГА и, у најгорим сценаријима, оштећују репутацију сајта.

У овом смислу, Ник Цхаиковскии, виши менаџер успеха за купце Семалт , овде истиче како се спам реферрали могу уклонити из Гоогле аналитике.

Колико су штетне препоруке духа?

Прво, спам реферрала ометају податке ГА. Велики пословни субјекти који свакодневно примају хиљаде посета, можда не примећују драматичне промјене које су имали мања предузећа узрокована спамом упућивања - costo biocaminetto. Типично, референци духа имају 100% стопу искљика и врло мало времена на веб страници. Према томе, ако власник сајта прими мање промета, онда ће лажни подаци вероватније скратити извјештаје Гоогле аналитике.

Друго, већина препорука за дух покушава да пошаље саобраћај на своје сајтове за нежељене поште како би побољшао своје СЕО рангирање. Обично ове оштећене локације преусмеравају посетиоце у маркетиншку превару, веб странице које садрже злонамерне програме или сумњиве веб странице е-трговине. Корисници Интернета би требали избјећи клик на ове УРЛ адресе.

Коначно, духови сајтови могу у екстремним случајевима поставити веб страницу као спам реферере. А сцаммер који жели да пошаље правог саобраћаја то може учинити једноставним уређивањем имена УРЛ-а за нежељену пошту, укључујући и жртву, пошто препоруке духова никада не могу бити аутентифициране.

Постоје две категорије рефералних спам-духова и не-духовних реферала. У чланку се истичу њихове разлике, као и како се оне могу елиминисати.

Уклањање референци духа

<п стиле = "лине-хеигхт: 1..5; тект-алигн: јустифи; "> Реферални случајеви се дешавају у ситуацијама када сцаммер никада није посетио локацију, али трије ГА у размишљању другачије. То се постиже слањем спамми информација директно у ГА. Власници сајта морају да користе Вертицал Леап у уклањању референци духа.

Пре свега треба направити нови поглед на ГА. На Вертикалном скоку, то се постиже у одељку админ. Референци духа се филтрирајући дозвољавањем да важе само важећи имена домаћина кроз филтер. Важна имена домаћина односе се на ону која припада власнику веб локације, као што је УРЛ веб локације.

На Вертикалном скоку, идите на одељак Публика ГА, кликните на Технологију, а затим Мрежа да бисте успоставили важеће корисничко име. Сви хостнамес се могу снимити постављањем опсега података на годину дана и пребацивањем примарне димензије у име хоста.

Прије филтрације података, корисници би требали направити одјељак за тестирање историјских података. Међутим, филтрирани прикази почињу да прикупљају податке након примене филтера. Не може никада измијенити историјске податке. Ово објашњава важност филтера за тестирање.

Уклањање непожељних спама

Не-спам реферрална спама су ботс који посјећују веб страницу. Штавише, ова реферална спам се не може елиминисати методом филтрације изнад. Да бисте уклонили нежељену референтну нежељену пошту, мора се направити још један филтер.

Да бисте одредили одељке у којима би требало да се блокирају препоруке, идите у Ацкуиситион у Гоогле аналитици. Изаберите Све саобраћај, а затим упутства. Секундарна димензија треба промијенити на "хостнаме". Утврдиће се да позитивни реферали садрже тачно име домаћина. Власници вебсајта би требали редовно провјеравати њихову ГА због нових референци духа пошто се сваки пут појављују нови ботови.

November 29, 2017