Back to Question Center
0

Семалт Екперт & ндасх; Како уклонити Спам Дародар Спам из Гоогле аналитике?

1 answers:

Спам спаммера може бити значајно питање које се суочава са већином власника сајта. На пример, појављују се бројни случајеви у којима Гоогле аналитика бележи више посетилаца на вебу, што не значи нужно да дођу до ваше веб странице. Дародар је домен који чини спам посете сајту - omni 2g13. Ова техника је стандардна за хакере црне шешир. Дародар служи као база треће стране, баш као и веб претраживачи који користе претраживачи да дођу до клијената. Већина људи који послују са веб страницама или агенцијама за СЕО морају развити ефикасне начине заустављања Дародара.

Неки од начина које је пружио Артем Абгариан, Сениор Сениор Суццесс Манагер Семалт , како би вам помогли да уклоните овај бот из Гоогле аналитике су следећи:

Захтев за уклањање са своје интернет странице

Један од начина да се бави Дародаром може бити затражити од њих да зауставе свој бот. Можете попунити једноставну форму коју пружају и означите сајтове за које не желите да их посећују.

Блокирај Дародара од пузања ваше веб странице

За сајтове који користе Апацхе сервер, спуштање. Хтаццесс датотеке у корен вашег директоријума може спречити појаву Дародара. Уобичајени ботс за претраживање ће и даље видети вашу веб страницу, али Дародар неће. Са свог панела, видеће 403-статусни кодни одговор. Они немају ауторитет да виде ту страницу, што значи да се шифра за праћење ГА неће извршити да би забележила посету. Можете покренути кодове попут:

<п стиле = "лине-хеигхт: 1..5; тект-алигн: јустифи; "> РевритеЦонд% {ХТТП_РЕФЕРЕР} (. *) Дародар.цом [НЦ]

РевритеРуле ^ (. *) $ - [Ф]

Битно је бити опрезан док покрећете такав код на вашој веб страници. Консултовање веб дизајнера за овај корак може бити вредно подухвата. Свака грешка у овом кораку може довести до тога да се читава страница не учитава.

Примени прилагођене филтере у Гоогле аналитици

За људе са налогом Гоогле аналитике, бављење Дародар-ом може бити једноставно. Појединачни филтери могу бити од помоћи приликом уклањања из Гоогле аналитике, као и заустављање будућих референци Дародара. Да бисте извршили овај задатак, можете се пријавити на свој ГА рачун. На картици админ у горњем десном углу можете додати филтер на картици свих филтера. Можете уклонити Дародар у филтер кутију. Подесите тип филтера да бисте га искључили. Радно тастер за упућивање треба поставити на искључивање. Ова прилагодба може задржати реферални промет од ваше Гоогле аналитике. Штавише, могуће је применити и друге прилагођене филтере као што је ИП адреса. Увек запамтите да сачувате промене које сте направили пре него што напустите страницу за прилагођавање. Ови филтери могу блокирати ове боте.

Заклучение

Уклањање Дародара из Гоогле аналитике може смањити статистику ваше веб странице на нулу. У неким случајевима, такав саобраћај ће и даље бити приказан у вашим претходним статистикама сајта. Међутим, можете користити овај водич да га уклоните са ваше веб локације. Слично томе, можете учинити значајна прилагођавања кампањи ваше странице.

November 29, 2017