Back to Question Center
0

Семалт Екперт говори о најомиљенијем спаммеру е-поште у свијету

1 answers:

Током чланка, Јулиа Васхнева, виши менаџер успеха за купце Семалт Дигитал Сервицес, ће вам рећи о најпознатијем и опасном спамеру на свету - руском спамеру, Петер Левашов.

Федерални агенти пре неколико година отпутовали су у Москву како би се окупили помоћ руских колега. Желео је да ухапсе најопасније спамере е-поште на свету, али су одбијени. Америчка агенција за спровођење закона обавестила их је о овом питању - quero entrar no meu blog agora. Спамер је користио псеудоним Петер Севара и био је заштићен од стране руске владе. Тако га нико није могао додирнути или му наудити. На крају, агенти су се вратили и чекали док њихова мета не направи грешке.

Добра вест је да је направио грешку и отишао у Барселону на одмор. Влада Шпаније годинама је била за њим, а полицајци су упали у хотелске собе у којима је овај спамер боравио са својом супругом и осталим члановима породице. У то вријеме је ухапшен, а службеници за цибер сигурност Федералног истражног бироа одлучили су да истраже овај случај. Овај лош момак је затворио тоне рачунара поплавајући их вирусима. На крају, Одељење за правосуђе ослобађа судске новине о кривици овог хакера. Његово оригинално име је Петар Левашов. Оптужен је за превару и незаконито пресретање електронских разговора. Очекује се да ће Петар бити пребачен у Сједињене Државе за даљње истраге..

Званичници су тврдили да је ухапшен и да је његова мрежа била опсежнија него икада. Годинама је овај човек користио своју империју да се богатио обављањем превара. Председник Доналд Трумп се надао да ће овај спамер ускоро видети своју судбину. У прошлости Кремљ је осудио слична хапшења широм земље. Шпанска полиција успешно је ухапсила господина Левашова; а пре тога, ухапшен је у другој земљи, али је пуштен због учешћа руске владе.

Надамо се да ће и многи други спаммери бити ухапшени, јер владе предузимају строге мере против њих. Полицајци и сајбер-безбедносни агенти су годинама пратили Левашова да би били прецизни од 2006. године. До сада је овај човек направио трилионе долара користећи своју мрежу сапутника и хаковао је много рачунара убризгавањем његовог злонамерног софтвера (Келихос) у њих.)

Трошкови спам кампања крећу се од 300 до 700 долара по е-пошти. Понудио је попусте својим купцима, привлачио их у своје понуде и желео да их украде. Главни циљ г. Левашова био је амерички рачунар. До сада није јасно зашто је ризиковао свој живот путујући у иностранство са својом породицом. Међутим, истраживачи из сајбер сигурности кажу да је покушао сакрити свој идентитет док се преселио из Русије у Шпанију.

ФБИ је добио информације да је Левашов напустио своју земљу и путовао у Барселону на одмор. Амерички полицајци су одмах предузели мере и желели да га ухвате што је пре могуће. Током мисије, агенти ФБИ-а су користили овлашћења која су одобрена на основу амандмана на оно што се зове Правило 41 Федералних правила кривичног поступка. Омогућило им је да зауставе ову особу да заразе све више рачунара вирусима. А сада, Левашов ће остатак живота провести у затвору.

November 29, 2017