Back to Question Center
0

Семалт Екперт: Гооглеов Алгоритам претраге могао би утицати људе на нежељену пошту

1 answers:

Сваки експерт за СЕО, објављивач или писац садржаја зна да линк буилдинг је један од виталних фактора који утичу на рангирање сајта страница са резултатима претраживача . СЕО дефинитивно захтева везе, а корисницима који се баве СЕО-има су и они потребни.

Чини се да су претраживачи, поготово Гоогле, потребни линкови највише што изазива више штете него добре. Гоогле-ови алгоритми за претрагу користе везе као интегралну метричку за рангирање сајтова. Ово је учинило предмет изградње везе тако наглашен на разним форумима. Писци, блогери и издавачи увек траже нове методе добијања веза како би осигурали да њихов садржај има веће шансе да достигне своју публику - pattumiera ovetto ricambi.

Мицхаел Бровн, менаџер за успех клијента Семалт , објашњава да тежина која се даје везама при рангирању места изгледа да подстиче друге важније рангиране показатеље на задње седиште. Сада је сасвим очигледно да је Гоогле нагласак на квалитету садржаја, ауторитету локације и утјецају као главним детерминантима рангирања сајта само захтеви. Алгоритми за претрагу скоро у потпуности игноришу ове аспекте у корист веза.

Као резултат тога, градитељи линкова неуморно размишљају о везама уместо да улажу напоре у стварању квалитетног садржаја који је утицајан и ауторитативан..

Потрошачи највише пате од ове недостатке индустрије. Уместо да добију корисни садржај као што би очекивали од локација рангираних на првој страници резултата претраживача, оно што добијају је нејасан садржај који је манипулисан коришћењем веза само да би се чинио вишим.

Сматрамо да је превелики нагласак Гоогле-а на везама подстакао развој перцепције да креатор може манипулирати великом бројем онога што је доступно на Вебу. То је овај менталитет који је вероватно довезао више људи да спамирају везе у нади да ће њихов садржај бити рангиран вишим.

Ако претраживачи стављају мање тежине на линкове када развијају алгоритме за претрагу, сваки творац садржаја би се држао основа органског СЕО-а. Они би били више забринути у дизајнирању њихових локација и стварању њиховог садржаја у најбољем квалитету тако да потрошачи могу пронаћи оно што траже на тим сајтовима. То би потрошачи више веровало у такве локације. Наравно, нико не би заборавио на изградњу везе. Но, након што се бринемо о најосновнијим аспектима СЕО-а, ништа не би било лакше него привући квалитетне линкове на сајт. Другим речима, сајт би се допао зато што је сличан.

Као што сада стоји, Гоогле омогућава сајтовима да користе везе како би присилиле људе да им се допадају. На жалост, чак и велике локације то чине неприхватљивом ствар, а преостало је да се питају зашто Гоогле омогућава да се извуку са њим.

Ако је проблем спамичних веза да пронађу решење, Гоогле мора бити у средишту тога. Мора престати да даје везе превише тежине у алгоритму рангирања и фокусира се на најважније факторе онлине садржаја: јединственост, корисност, утицај и ауторитет. Претраживачи морају да направе ниво играња - дозвољавајући сајтовима да се такмиче на основу квалитета њиховог садржаја и колико добро воде рачуна о потребама потрошача. Осим ако се то не догоди, више људи ће развити перцепцију да су везе краљеви СЕРП рангирања и да ће само повећати количину бескорисних садржаја на вебу, као што је већ било присутно.

November 29, 2017