Back to Question Center
0

Семалт Екперт дефинише светске Топ 10 спамере 2017 да бисте остали безбедни

1 answers:

Милиони корисника интернета брину о спаму сваког дана. За добро информисану особу, сваку нову е-пошту у пријемном сандучету се приступа са опрезом. Статистике показују да је спам највећи број путем е-поште. У новембру 2016, спам поруке су чиниле 61,66 посто промета електронске поште широм света. То значи да је око 82 милијарди нежељених пошта дневно циркулисало свет. Може вас шокирати да око 80 посто спама генерише мала група тврдокорних спам банди.

Франк Абагнале, менаџер за успех купаца Семалт , описује десет највећих спамера на свету у 2017. години како бисте остали сигурни.

1. Канадска фармација

Канадска фармација је вероватно највећи светски генератор нежељене поште. Верује се да се налази у Украјини / Русији, а користи различите ботнетске технике и кинески веб хостинг за затварање мрежа и ширење "фарма спам". У милионима спема ​​које шаље сваки дан, Канадска фармација претпоставља да је најбољи извор лекова против болова и лекова за побољшање мушког пола.

2. Мицхаел Боехм и сарадници

Ово је дугогодишња организација за спам спужве која делује под различитим индивидуалним и пословним именима. Користи широк спектар јефтиних, аутоматизованих домена и ВПС хостинг ИП адреса за покретање огромних спама.

3. Иаир Схалев (Кобени решења)

Хардцоре спаммер за крошње Кобени Солутионс је заснован на Флориди и верује се да је партнер у криминалу Даррин Вохла, познатог спамера РОКСО-а. У 2014. години, Иаир Схалеву је наложено да плати 350.000 долара новчаних казни од стране Федералне трговинске комисије (ФТЦ) у тужби која га је повезала са слањем е-поште спама потрошачима током обиласка Обамацара. У е-маиловима, он је упозорио примаоце да ако не би одмах кликнули на везу за куповину плана осигурања, прекршили би закон.

4. Данте Јименез из Аиминг Инвеста

Овај спамер ради са неким од најгорих ботнетних спамера. Заједно са својим сарадницима, Данте користи хакиране сервере и лажне хостере у источној Европи да предузму масовно спамовање од ботара.

5. Алвин Слоцомбе (Цибер Ворлд Интернет Сервицес)

<п стиле = "лине-хеигхт: 1..5, текстуално поравнање: оправдати; "> Алвин Слоцомбе тренутно спамс користећи низ псеудонима укључујући Бранд 4 Маркетинг, Сите Траффиц Нетворк, Ад Медиа Плус, еБок и РЦМ Деливери. Описан је као" хост који не штити од нежељене поште " различите локације и агенције за надгледање спама

6. Мицхаел Линдсаи (иМедиа Нетворкс)

иМедиа Нетворкс је Линдсаи-ов заштитни хост за операције спамовања. Служи за непробојно пружање хостинга популарним цибер-криминалцима који се налазе у РОКСО-у. Корисници Линдсаи-а и иМедиа Нетворкс користе ботнет зомбије, а затим примају нежељене поште на спам. Овај спаммер и његова банда краду ИП адресу простора корпорација дужи временски период и користе овај простор за спам.

7. Петера Севера (Петер Левашов)

Овај руски сајбер-криминал је познат као један од најдужих оперативних спамера. Његова специјализација је у писању и продаји спамваре-а и ботнет приступа. Осумњичен је да је укључен у стварање и ослобађање тројанаца и вируса. Севера има удружења са многим ботнет спамерима из САД и Источне Европе. Био је партнер Алана Ралског, осуђеног америчког спамера.

8. РР Медиа

РР Медиа је базиран и верује се да ради од Хунтингтон Беацх, САД, а хост је велики спам хост који користи различита имена за обављање својих спамминг операција. Његове забележене болести укључују слање нежељених електронских порука малолетницима које их вуку у алкохол и коцкање.

9. Мицхаел А. Персауд

Мајкл је оптужен у фебруару ове године након што је откривен да је био ангажован са федералним преварама жице путем својих спамминг операција. У оптужници се наводи да је овај спамер користио нежељене спамове (користећи више домена и ИП) да би послали милионе нежељених пошта у најмање 9 мрежа.

10. Иамбо финансије

Ова гадна спам организација се бави скоро свим врстама спамовања. Хакује на јавним серверима, преузима их и искористи за промоцију лажног софтвера и лекова, па чак и дистрибуира дете, инцест и животињску порнографију. Украјински спаммер такође тврди да пружа "финансијске услуге".

Са повећањем броја спама и спаммерима који користе више софистицираних метода као што су ботнети, сваки интернет корисник мора бити изузетно опрезан када је на мрежи. Добро је развијати и одржавати одређени ниво скептицизма приликом отварања нових е-поште пошто је већина спама послата путем е-поште. Не желите да постанете жртва било ког од наведених или других спамера Source .

November 29, 2017