Back to Question Center
0

Семалт Екперт: Цлоакинг, пуњење кључних речи, размена линкова и друге технике коришћења Блацк Хат-а

1 answers:

Са промјеном свијета, људи све више траже рјешења за своје проблеме на интернету. Гоогле свакодневно побољшава свој алгоритам. Многи маркетинги тренутно се ослањају на СЕО како би побољшали свој ранг. Постоје илегалне, неетичне технике које користе СЕО стручњаци. Међутим, ако их користите, ризикујете да добијете свој домен на црној листи Гоогле-а.

Основне СЕО праксе укључују АЛТ ознаке, ознаке наслова мета опис тагова и КСМЛ ситемап за вођење претраживача бота док пузају кроз ваш садржај. Такође је препоручљиво користити јединствене насловне ознаке за сваку страницу. Када одете дубоко у СЕО зец за зец, налазите се на праксама које могу повредити вашу СЕО ранг листе без нужно довести промет који сте мислили да ће. Ове праксе су познате под називом "Блацкхат технике". Гоогле има софистициране Панда и Пенгуин алгоритме који их чак могу чак и снифирати. Игор Гаманенко, Семалт Менаџер за успех клијената, представио их је у наставку.

Поклон

Скривање је техника која се користи у СЕО-у у црној шејти, која се претвара у Гоогле-у тако што показује другачији садржај и упућује кориснике на другу веб страницу уместо ону коју ће посетити. А ово је далеко најкориснија СЕО техника. На пример, креирате код који чини Гоогле-у да мисли да преусмеравате саобраћај на веб страницу која садржи ажуриране ажуриране утакмице, док их стварно одводите у продавницу е-трговине. Гоогле користи свој алгоритам да открије ове злоупотребе. Ако сте ухваћени, можете бити забрањени од Гоогле-а или на листи на последњој страни

Размена линкова

Размена линкова је још једна пракса у пракси када су вебмастери размијенили везе између себе. У већини случајева, ово су ниско-квалитетни и неповезани са везама садржаја. Иако је радила у прошлости, она више није ефикасна. То је брз начин за повезивање за кратко време, али то неће побољшати ваш ранг.

Дуплирање садржаја

Копирање садржаја са других страница више не функционише. Гоогле само индексира јединствени и нови садржај. Сви садржаји које копирате ће нестати..Зато је боље провести време стварајући нови јединствени садржај. Ако желите да сазнате да ли ваш ВордПресс блог има дуплирани садржај, идите на ввв.схоутмелоуд.цом.

Куповина линкова

Неколико времена уназад, веб странице су понудиле хиљаде кликова за неколико долара. Ово је добро функционирало с обзиром да је речено да везе одређују 80% вашег ранга. Када је Гоогле ажурирао свој алгоритам, пронашао је све оне спамми веб локације које су продавале везе и казњавале их. Чак су казнили и оне који су купили те везе.

Пуњење кључних речи

Пуњење кључних речи се јавља када злоупотребите кључну реч након сваке друге реченице. Није лоше имати овласти у нечему, већ понављање кључне речи сваког тренутка постаје прилика за читаоце и боли ваше СЕО напоре.

Скривени текст

То значи укључивање кључних речи на дну вашег текста у сличној боји ваше позадине. Као бели текст на белој страници. Можете да заваравате људе, али не можете преварити Гооглеове ботове. Провјеравају изворни код за скривени текст. Они могу вас казнити због покушаја да их лажете.

Линк фарме

Да ли сте икада посетили веб страницу која је била само пуна веза? Линк фарме су веб локације које су хостиране с циљем размјене линкова. Гоогле се противи овој идеји. Слажете се да је одсуство од њих сигурније него што се казни. Зар не?

Предење чланка

Ово копира садржај са друге веб локације и користи софтвер за копирање чланка. Употреба аутоматизованог софтвера за генерисање садржаја пада под ову категорију. Док претражујете претраживаче, ваша публика неће уживати у спамичном садржају.

Преко оптимизације

Кажу да је превише нешто отровно. Да ли сте знали да је оптимизација вашег садржаја за СЕО делује против вас?

Низак квалитет и небитан садржај

Чак и ако не изгубите рангирање од пређеног и лошег квалитета садржаја, губит ћете посетиоце. Такав садржај ће их послати, а Гоогле ће то видети.

На интернету постоји много "стручњака" који савјетују о различитим СЕО техникама. Будите пажљиви са којим техникама користите. Као правило, никада не можете погрешити Гооглеовим алаткама за вебмастере Source .

November 29, 2017