Back to Question Center
0

Семалт: 3 стратегије за заустављање спамова и повећање перформанси

1 answers:

Постоји много тактика које људи користе да би се њихов садржај примијетио на мрежи. Постоје они који верују да једини начин на који публици могу да обрате пажњу је њихово редовно прекидање. Већина спамера обично има такав начин размишљања. Они позајмљују ово од онога што су продавци и оглашивачи користили већ деценијама - como sacar fotos a aves volando. Користили су довољно буке за плаћено за време телевизије и просторије за часопис, неко би их на крају приметио. Стратегија има једну ману:

више не ради

Нико не жели да се мучи ствари које нису тражиле нити поруке које немају релевантност. Највреднија имовина коју људи имају у овом напорном свету је време. Чак и тако, постоје многи блогери, аутори и оглашивачи који и даље покушавају да се приметну користећи ову стратегију прекида свакодневно. За њих, једини начин на који ће људи слушати је да ли настављају да говоре. Па, постоји велика вероватноћа да неће, а ако сте међу онима са таквом стратегијом, требало би да зауставите. То је потпуно непријатно за остале нас.

Мицхаел Бровн, врхунски стручњак Семалт , уверава се да је бољи начин да се приметите је да престане да прави буку и да гради платформу која ће привући пажњу људи.

Три ствари које се требају чути

"Пермиссион Маркетинг", од стране Сетх Гордон је књига која разматра три основна елемента којима би свака порука вредна читања требала имати: антиципацију, релевантност и лични приступ. Сваки комуникатор жели да има заробљену публику. Међутим, једини начин да сазнате да ли су људи задужени за нешто што нудите је ако вам дозвољавају да га представите. Све данас ради уз дозволу. На пример, редовне ствари као што су претплата на услугу, наручивање пакета или чак очекивање датума са неким, све имају нешто што очекујете пошто сте дозволили некоме да вам достави поруку.

Предвиђање је такође битно јер показује колико вам је стало до одређене поруке. Ако публици није брига о његовом садржају, није битно колико ће то добро звучати. Ти људи не желе да га слушају. Исто важи и за поруке које сматрају небитним за њих или за оне који их не ангажују на личном нивоу.

Морате бити мало чудни

Свијет данас доживљава доста конкуренције и буке, са свима који желе да буду примјетени или чули. Дакле, то значи да ризикујете да звучите превише опћенито ако нисте прилагодили свој садржај за одређену тржишну нишу. Људи више нису заинтересовани за "нормално". Сви желе нешто ван обичног, нешто "чудно"..

Блогови или било који други тип платформе омогућавају вам да имплементирате три ствари о којима се говори у овом посту. Дајте људима начин да се претплатите, дајте поруку која се повезује и користите јединствени стил.

Људи треба да схвате да изградња такве платформе може захтевати неко време и пуно дозвола. Али идеја није немогућа. Потребно је само мало додатних напора.

Све је у вези с дозволом

Овдје је листа четири једноставна корака која можете користити за креирање канала којем би људи желели да се претворе у своју вриједност и вреднују пажњу:

1. Отпорите на искушење да бисте га прекинули. То укључује било какве покушаје да вичу, вриштите или молите да их чујете. Један од начина је кориштење нежељених порука за поновљено слање нежељених порука с надом да корисник кликне на дату линију која води назад на страницу пошиљаоца.

2. Почните са оним што знате. Који год да сте добри, користите га за изградњу основе платформе и као средство за размјену знања.

3. Пружите људима прилику да слушају. У случају да немате алтернативу када добијате нечију пажњу, урадите то искрено, и са највећим поштовањем.

4. Избаците публику са нечим изузетним. Ако привучете пажњу, не губите ту прилику. Покажите свој таленат, а ако можете, пркосите шансе и превазилазите њихова очекивања.

Ви, наравно, имате могућност да у потпуности игноришете ове савјете и таласите руке у ваздуху надајући се да неко примјешта. Можда ћете чак и неколико људи обратити пажњу на вас. Проблем је у томе што у тренутку када они нађу нешто одвратно од вас, заборавит ће шта имате да понудите.

Увијек запамтите да је начин на који освајате публику како ћете га морати задржати. Ако је прекид, онда ћете морати да прекидате ту публику све док имате нешто да презентирате, а ви и публика то не желите.

Једини начин на који можете постићи одрживу пажњу за ваш садржај је ако га зарадите. Покажите, затражите дозволу и доставите. Свака друга техника до сада је само лажна и на крају ће бити занемарена.

November 29, 2017