Back to Question Center
0

Питајте Семалт Зашто Циберцриминалс користе Ботс

1 answers:

Оливер Кинг, Семалт Менаџер за успех клијента, објашњава да сајбер-криминалци користе "боте" за контролу малвера заразених рачунара или уређаја. Да би то било могуће, они морају бити дио мреже за нападача да их на тај начин кооптира.

Креирање ботета

Постоји много начина на који нападачи могу садити бот програме - make up toleriane. Узгред, машине већ заражене малвером називају се "ботс" или "зомбији". Најчешћи начин за зарађивање корисничких рачунара је када претражујете потенцијално штетну веб локацију. Будући на сајту, програми "бота" процјењују своје рањивости и искористе то. Ако успешно успостави улаз у рачунар, онда се бот инсталира. Други начин је када нападач пошаље датотеку прилог или спам е-пошту циљаном кориснику. Такође, постојање појединачног малвера на рачунару може дати пут другима, које програми "бот" могу користити и за приступ.

Једном када се малваре "бот" успоставља у систему, покушава се повезати са изворном вебсајту или сервером како би добили упутства о томе шта даље радити. Сервер шаље команде и прати шта се дешава са ботнетом, због чега се назива сервером за управљање и управљање (Ц & Ц).

<п стиле = "лине-хеигхт: 1..5; тект-алигн: јустифи; "> Нападач ће користити сервер да креира програм клијента и затим шаље информације у" бот "да спроведе низ задатака кроз мрежу у којој тренутно ради. Могуће је издавање наредби на једну или на све ботове у мрежи. Онај који је у контроли је претрпан, оператор или контролер.

Који нападачи могу учинити

Уређаји повезани са ботнетом нису под легитимним надзором власника, што представља значајан ризик за сигурност података и сродних ресурса за појединце и предузећа. Постоји много високо осетљивих садржаја као што су финансијске информације и пријавни акредитиви на машинама ових дана. Ако нападач добије приступ изађите на рачунар користећи ботнет, они могу брзо сакупљати све ове информације на штету власника или предузећа.

Друга употреба ботнета је лансирање напада на порицање услуга на веб страницама. Коришћењем колективних средстава прикупљених, сваки рачунар може истовремено послати захтјев на циљану локацију. Преоптерећује га до тачке да не може да управља саобраћајем и на тај начин постане недоступан онима којима је то потребно. Нападачи могу такође користити колективне ресурсе за слање спам-порука или малвера и руковање биткоминима.

Боттерс су недавно комерцијализирали своје активности тако што су набавили много "бота", а затим их продали или изнајмили другим лицима. Већина криминалних синдиката су корисници ове комерцијализације пошто користе ботете за крађу података, вршење превара и друге криминалне активности.

Повећање величине

Потенцијал настанка проблема за ботнет се повећава са бројем консолидованих рачунара у мрежи. Ботнети су порасли на цак и милионе "регрутованих" ботова и тренд би требало да се настави док друге земље у развоју добију приступ интернету.

Ботнет Такедовнс

Многе земље су врло озбиљно предузеле пријетњу ботнету и активно укључивале тимове за хитне интервенције рачунара (ЦЕРТ) и агенције за спровођење закона у њиховом одузимању. Најефикаснији начин да се ово питање исправи јесте уклонити Ц & Ц сервер и смањити комуникацију између ботхердера и "бота". Када се то постигне, корисницима и мрежним администраторима даје могућност да очисте своје системе и уклоне себе из мреже

November 29, 2017