Back to Question Center
0

Савети о оптимизацији слике из Семалт

1 answers:

Живимо у визуелном свету, а значај оптимизације слике не може се занемарити. Висококвалитетне слике чине вашу веб страницу привлачнијом и покрећу пуно органског саобраћаја. Без правилног садржаја и оптимизације слике, можда нећете добити жељене резултате. Оптимизација слике је корисна на много начина, на примјер, пружа боље корисничко искуство, постаје вријеме учитавања ваше странице и нуди боље рангиране опције. Технологија визуелног претраживања направила је истакнуте кораке у последњих неколико месеци, а претраживачи не могу идентификовати садржај слика. Дакле, они зависе од текста ваших слика да би схватили о чему се ради и како се односе на теме или чланке. Ево најистакнутијих савјета за оптимизацију слике за вебмастере и блогере које нуди Мак Белл, Менаџер Суццесс Манагер Семалт .

Слике на залихама не могу помоћи у СЕО:

Ако желите да се ваше слике појављују на веб локацији, требали бисте имати потпун приступ сликама слика. Али слике у Стоцк-у не могу помоћи у СЕО-у јер ћете морати одвојено да наставите са он-паге и офф-паге СЕО. Многи сајтови су преплављени истим сликама слика, тако да бисте требали размишљати о јединственим и привлачним сликама које никада нису биле коришћене. Чак и када су слике на залихама оптимизоване, оне ће имати исте ефекте или предности СЕО-а као и оригиналне слике.

Користите квалитетне слике:

Важно је користити јединствене и квалитетне фотографије у свим вашим чланцима. Што су иновативне слике које користите, боље су ваше шансе рангирања у претраживачима..Оригиналне слике значе да користите фотографије без ауторских права. Ако немате приступ Схуттерстоцк-у или Гетти Имагес-у, можете фотографисати фотографије путем камере. Обезбедите посетиоцима пуно информација о вашем бренду, а то је могуће само уз визуелно импресивне видео записе и фотографије.

Дајте својим клијентима поглед на вашу компанију или пружите висококвалитетну слику производа на коју ће ваши посјетиоци одговорити.

Многи корисници игноришу фотографије. Квалитетне оригиналне слике омогућавају вам да истичете резултате претраге, покажете личност вашег бренда и привуку више људи на вашу веб страницу.

Пазите на ауторска права:

Без обзира на слику коју сте одабрали, требало би да се уверите да су слике слободне за коришћење и да нема конфликата ауторских права. Ако имате приступ Схуттерстоцк, Гетти Имагес, ДепоситФилес или другим сличним платформама, можете користити што више фотографија колико желите, без бриге о сукобу ауторских права. Али ако немате лиценце за кориштење својих слика, онда ћете морати да се суочите са скупом тужбом. Према закону ДМЦА (Дигитал Милленниум Цопиригхт Ацт), корисници не могу да користе нечији садржај и слике јер могу да крше проблеме са ауторским правима.

ЈПЕГ је најбољи:

Постоје различити формати слике, али ЈПЕГ је најбољи и широко коришћени формат слике. Омогућава пуно опција за одржавање квалитета ваших слика када се мењају или компримирају. Можете играти са бојама, обрасцима и сенкама како бисте били сигурни да је коначна слика у складу са изгледом вашег сајта и садржајем. Истина је да се ЈПЕГ слике лако компресују и могу се користити иу малим и великим величинама.

Завијање:

Када је у питању СЕО, важно је назвати своје слике. Требали бисте креирати кратка и свеобухватна имена ваших слика и осигурати да се главна кључна ријеч додају у та имена. Гоогле, Иахоо и Бинг ће лакше пописати свој садржај и слике ако се кључне речи и фразе правилно користе Source .

November 29, 2017