Back to Question Center
0

Како доминирати Амазон системом рангирања претраге?

1 answers:

Висок ранг производа на Амазону је једнак високој количини продаје, јер већина корисника кликне на прве резултате које они виде на Амазон СЕРП-у који их одговарају као најквалитетнији. Да би ваши производи били видљиви на страници са резултатима претраге, потребно је да разумијете како функционише Амазонов А9 ранг-алгоритам за претрагу.

У овом чланку ћемо размотрити неки основни принцип рада Амазон рангирања алгоритма и посветити посебну пажњу сваком рангирајућем фактору.

А9 или Амазон рангирање алгоритма за претраживање

Према недавном истраживању ПоверРевиевс, више од 1 000 америчких купаца започињу своје производе са Амазон. Гоогле долази ускоро, а потом и неколико популарних тржишта е-трговине. Ови људи који започињу своје производе истражују на Амазон, објашњавајући свој избор доступним производом, прегледима, бесплатном доставом и пословима.

Ово истраживање показује колико је моћна ова платформа за трговање на интернету. Обезбеђује бројне могућности и погодности за трговце на мало. Међутим, морате се борити с вашим конкурентима у индустрији како бисте видјели своје ствари видљиве на Амазон СЕРП-у.

Да бисте били конкурентни, морате знати како функционише Амазон А9 алгоритам. Пре свега, треба напоменути да је А9 сасвим другачија од Гооглеова. Када купац тражи потребан производ на Амазону, резултати претраге се испоручују у процесу у два корака. У првој фази, корисници добијају најрелевантније резултате претраживања из каталога. У другој фази, сви ови резултати су рангирани према релевантности и популарности. Примарна сврха Амазон је максимизирати укупан приход компаније по сваком купцу. Ако ваша онлајн продавница доноси више прихода Амазон-у, највероватније ће се наћи на ТОП страници резултата претраге. Амазон континуирано ради под алгоритмом побољшања рангирања. Тренутно узимају у обзир факторе као што су повратне информације корисника, програмска анализа, кључне пословне метрике и перформансе.

Основни елементи алгоритма за рангирање Амазон претраге

Постоје три битна фактора рангирања Амазон узима у обзир пласман производа на страници резултата претраге: 22)

 • Стопа конверзије
 • Фактори који могу утицати на стопу конверзије обухватају прегледе, квалитет и величину слика и политику цена. Ако желите да имате високу стопу конверзије, морате да одржите своје конкурентне цене. Штавише, значајно је створити позитивне повратне информације о вашим производима јер даје потенцијалним купцима идеју о репутацији вашег бренда.

  • Релевантност

  Примарни фактор који говори Амазон када се узме у обзир ваша страница производа за резултат претраге је релевантност. Због тога сви ваши производи би требали бити максимално релевантни за упит корисника. Да бисте побољшали овај фактор, морате радити под вашим насловом и описом, као и под вашом наведом. Сви ови сектори требају бити добро оптимизовани и укључују ваше циљане појмове за претраживање.

  • Задовољство купца

  Ови фактори помажу задржавање купца, укључујући повратне информације продавца и стопу дефекта поруџбине. Дакле, тајна је прилично једноставна. Морате задовољити своје потребе клијената, и они ће вам се вратити. Што више позитивних коментара које сте прикупили на вашој страници, веће шансе ћете привући више потенцијалних купаца на вашу страницу Source .

  December 22, 2017