Back to Question Center
0

Семалт Схарес 5 Трендинг Цонтент или Тецхникуес фор Стратифицатион

1 answers:

Веб скрапинг је напредни облик екстракције података или рударења садржаја. Циљ ове технике је да добије корисне информације са различитих веб страница и трансформише их у разумљиве формате као што су табеле, ЦСВ и базе података. Сигурно је напоменути да постоје бројни потенцијални сценарији чишћења података, а јавни институти, предузећа, професионалци, истраживачи и непрофитне организације скоро свакодневно скупљају податке. Извлачење циљаних података са блогова и сајтова помаже нам да доносимо ефективне одлуке у нашим пословима. Следећих пет техника за скенирање података или садржаја тренирају ових дана.

1. ХТМЛ садржај

Све веб странице управљају ХТМЛ, што се сматра основним језиком за развој веб страница. У овој технику снимања података или садржаја, садржај који је дефинисан у ХТМЛ формату појављује се у заградама и оштецује у читљивом формату. Сврха ове технике је да прочита ХТМЛ документе и трансформише их на видљиве веб странице. Цонтент Граббер је таква алатка за скраћивање података која помаже у лако извлачење података из ХТМЛ докумената.

2. Техника динамичног вебсајта

Било би тешко изводити податке на различитим динамичким сајтовима. Дакле, морате разумјети како ЈаваСцрипт функционише и како извлачити податке са динамичких веб страница са њим. Коришћењем ХТМЛ скрипти, на примјер, можете претворити неорганизиране податке у организовану форму, повећавајући онлине пословање и побољшавајући укупне перформансе ваше веб странице. Да бисте исправно извадили податке, морате користити одговарајући софтвер као што је увоз. ио, који треба мало прилагодити тако да динамички садржај који добијете је до ознаке.

3. КСПатх техника

КСПатх техника је критичан аспект мрежног скрапинга . Уобичајена синтакса за одабир елемената у КСМЛ и ХТМЛ формату. Сваки пут када истакнете податке које желите извући, ваш одабрани стругач ће га претворити у читљив и скалабилан облик. Већина алата за веб скрапинг екстрахује информације са веб страница само када истакнете податке, али алати засновани на КСПатх-у управљају одабиром података и екстракцијом у ваше име што олакшава рад.

4. Редовни изрази

Са регуларним изразима, лако нам је писати израз жеље у низовима и извући корисни текст из великих веб страница. Користећи Кимоно, можете на различите начине обављати разне задатке на Интернету и боље управљати правилним изразима. На примјер, ако једна веб страница садржи цијелу адресу и контакт податке компаније, лако можете добити и сачувати ове податке користећи Кимоно као што су програми за скраћење веб страница. Такође можете пробати регуларне изразе да бисте раздвојили текстуалне адресе у одвојене низове како бисте лакше.

5. Препознавање семантичке ознаке

Веб странице које се претражују могу прихватити семантичну шему, примједбе или метаподатке, а ове информације се користе за лоцирање одређених дијелова података. Ако је анотација уграђена у веб страницу, препознавање семантичке ознаке је једина техника која ће показати жељене резултате и чувати ваше извучене податке без угрожавања квалитета. Дакле, можете користити веб скрепер који може поверити шему података и корисна упутства са различитих веб локација Source .

December 22, 2017