Back to Question Center
0

Коришћење Гоогле алата за скраћивање екстракта података - Семалт Екперт

1 answers:

А веб скрапер је аутоматизиран скрипт који прикупља податке из статичка места, омогућавајући крајњим корисницима да трансформишу информације добијене у употребљивом формату. Заиста, могуће је пронаћи све информације које му требају на вебу. Проблем је извлачење података у форматима који се лако могу манипулирати или анализирати.

Гоогле скрапинг тоол

Гоогле Цхроме скрапер екстензија је веб сцрапинг алат који ради на Цхроме прегледачу. Овим екстензијом не морате ангажовати хиљаде помоћника да копирају садржај са веба током целог дана. Изаберите циљни текст и оставите Цхроме додатак за скраћење да уради остало.

Добар број група грађана раде на томе да своје владе држе одговорним тиме што ће смањити трошкове. Продужење Цхроме скрапера омогућава им да се боре за транспарентност и одговорност сакупљајући стварне податке о владиним операцијама. Копирање података са Интернета помоћу ручних техника може бити досадан задатак. Урадите ефикасну кампању за скраћење тако што ћете у вашем прегледачу инсталирати овај веб скрапер екстензија .

Како инсталирати додатак за Цхроме скрапер?

Гоогле Цхроме додатак за скретање је високо рангирана алатка за скраћење веба која се нуди бесплатно у Цхроме веб продавници. Да бисте инсталирали овај стругач у вашем прегледачу, кликните на опцију "Додај у Цхроме" приказану у горњем десном углу Цхроме прегледача. Једном инсталиран, алат се сада налази испод дугмета Мени прегледача.

Како да користите Гоогле Сцрапинг алат?

Неке веб таблице података могу се пренијети са веба на табеларне табеле које се могу користити у будућности. Међутим, добијање података са статичких веб страница у употребљивим форматима захтијева додатне напоре. У овом водичу, табеле Комисије за хартије од вредности и берзе Сједињених Држава (2015 форма 20-Ф) биће коришћене како би се илустровало како Цхроме екстензија извлачи податке са веб страница и сајтова.

Да бисте извадили податке са сајтова помоћу Гоогле алатке за скраћивање, идентификујте веб страницу која ће бити одложена. У овом случају, фокусирајте се на табелу. Изаберите редове који ће бити очишћени и кликните на икону скрепера у горњем десном углу претраживача и изаберите "Слично". "

Цхроме Сцрапер Ектенсион ће пребацити ошишане податке у нови прозор. Ваш скенер ће такође идентификовати имена ступаца израђене таблице. Проверите преузете податке како бисте били сигурни да је она исправно извучена. Кликните на "Копирај у клипборд", а затим отворите Мицрософт Екцел. Прилепите податке у своју табелу тако што ћете кликнути на "Цтрл + В. "

Пре него што анализирате информације у вашој табеларној табели, оставите заглавља колона на одговарајуће локације. Обришите празне ступце на Мицрософт Екцелу да бисте добили стварне податке. Користите Екцелову функцију сума да бисте се уверили да је збир плаћања на вашем листу исправан.

Гоогле алат за скраћење чини вежбање прикупљања података приступачнијим и једноставнијим. Стругач повећава прецизност и ефикасност извлачења веб података, пружајући вам више опција да унакрсно испитују своје вриједности. Употријебите горенаведени водич за скраћивање веб страница владе и добијање стварних података за транспарентност Source .

December 22, 2017