Back to Question Center
0

Семалт: Како изрезати веб страницу користећи Гоогле Цхроме Ектенсион

1 answers:

Сцреен сцрапер је скрипта која чита сајтове и извлачи корисне информације из Интернета. Сцреен сцрапинг је коначно решење за стварање стварних података са веб локација и веб страница у Мицрософт Екцелу. Гоогле Цхроме Ектенсион Сцрапер је моћан алат за скраћивање екрана који ради на Виндовс и Мац ОС.

Зашто Гоогле Цхроме Ектендер Сцрапер?

Скраћеница за проширење Гоогле Цхроме-а је снажна алатка за скраћивање екрана која ће се бесплатно одвијати у Цхроме веб-продавници. Овај алат за скраћење је инсталиран у Цхроме прегледачу као додатак. Плугин омогућава блогерима и продавцима да преузму податке са веб страница тако што кликну десним тастером миша на елемент. '' Слично Слично '' би требало да се појави на екрану ако кликнете десним тастером миша на елемент.

Увод у КСПатхс

КСПатх је програмски језик који се користи за проналажење кључних информација у КСМЛ структурама. ХТМЛ датотека је одличан пример КСМЛ структуре. КСПатх се обично користи за одабир циљаних чворова. У том контексту, КСПатхс ће се користити за одређивање текста који ће бити извучен на веб страници. КСПатхс ће такође помоћи у идентификацији партијских имена и телефонских бројева шведских посланика.

Користећи Гоогле Цхроме-ов стругач за приступ информацијама о адреси 349 шведских посланика

Са Цхроме-овим стругачем, извлачење информација са веб странице није једноставно, већ и фантастично. Уживали ћете у процесу и самој технику.

На веб сајту су наведени сви шведски чланови и њихове адресе. Да бисте започели, кликните десним кликом на било који МП и изаберите "Сцрапе Слично". "На екрану треба приказати следећи приказ.

Ако кликнете десним тастером миша на један МП и изаберете "Инспецт елемент", креира се абецедна листа под грид_6 алпха омега класе клијента контејнерског претраживача резултата претраге. Два корака ће се користити за чишћење ове веб странице. Први корак ће укључивати одабир ознака који садрже податке МПс са КСПатх. Други корак ће укључивати одабир одређених дијелова података као што су имена партије, имена и број телефона и организирати податке у колоне.

Корак 1

Копати дубљи у ХТМЛ структуру и држати елементе нетакнуте. Наведите ознаке да бисте идентификовали број ознака који одговарају елементима ваше структуре. Идентификујте последњу ознаку која садржи циљане податке. Покрените КСПатх тест на структури кликом на "Скрчи". "

На екрану ће се приказати листа са 349 редова. 349 представљају укупан број шведских посланика.

Корак 2

Подељени приказани подаци у колоне. Проверите ХТМЛ код на веб страници коју сте користили. У овом случају, делови који се извлаче су у овом тренутку означени жутом бојом. Убаците КСПатхс у поље створених колона и кликните на "Сцрапе" да бисте покренули додатак.

Ако имате основно знање о КСПатхс-у, разумевање програмирања неће бити тежак задатак за вас. Претходно истакнути кораци вам воде водич за приказивање страница за скривање. Ако радите на скраћивању више веб страница, морате имати програмерске вјештине Source .

December 22, 2017