Back to Question Center
0

Семалт: Како се суочити са изазовима на вебу?

1 answers:

Постала је уобичајена пракса предузећа да стичу податке за пословне апликације. Компаније сада траже брже, боље и ефикасније технике за редовно извлачење података. Нажалост, стругање веб-а је веома техничко и захтијева прилично дуго времена за овладавање. Динамичка природа мреже је главни разлог за тешкоће. Такође, прилично добар број веб страница је динамична веб страница, и они су изузетно тешки за оштрицу.

Изазови у извлачењу веба произлазе из чињенице да је свака веб страница јединствена јер је кодирана различито од свих других веб страница. Дакле, практично је немогуће написати један програм за скраћивање података који може извући податке са више веб страница. Другим речима, потребан вам је тим искусних програмера да кодирате своју веб сцрапинг апликацију за сваку поједину циљну локацију. Кодирање ваше апликације за сваку веб локацију није само досадна, али је и скупа, посебно за организације које захтевају извлачење података са стотина локација повремено. Као што је то случај, веб скрапинг је већ тежак задатак. Тешкоћа је додатно удружена ако је циљна локација динамична.

Неке методе које се користе за задржавање потешкоћа приликом извлачења података са динамичких веб страница су приказане у доњем тексту.

1. Конфигурација проксија

Одзив неких веб локација зависи од географског положаја, оперативног система, претраживача и уређаја који се користе за приступ њима. Другим ријечима, на тим веб страницама подаци који ће бити доступни посјетиоцима из Азије бит ће различити од садржаја који су доступни посјетиоцима из Америке. Оваква функција не само да збуњује веб претраживаче, већ и због тога што их је мало отежавало јер морају да сазнају тачну верзију пајкања, а ова упутства обично нису у њиховим кодовима.

Сортирање проблема обично захтева неки мануелни рад да зна колико верзија има одређена веб локација, а такође и да конфигурише податке о сакупљању података из одређене верзије. Поред тога, за локације које су специфичне за локацију, ваш скретач података мораће бити распоређен на серверу који се налази на истој локацији са верзијом циљне веб странице

2. Аутоматизација прегледача

Ово је погодно за веб локације са врло сложеним динамичким кодовима. То је учињено тако што се садржај страница приказује помоћу претраживача. Ова техника је позната као аутоматизација претраживача. Селен може да се користи за овај процес, јер има могућност да управља бровсером са било ког програмског језика.

Селен се заправо користи пре свега за тестирање, али ради савршено за извлачење података са динамичких веб страница. Садржај странице је најпре прегледан од стране претраживача, јер се то бави изазовима ЈаваСцрипт-а код обрнутог инжињеринга за преузимање садржаја странице.

Када је садржај приказан, он се сачува локално, а одређене тачке података се извлаче касније. Једини проблем са овом методом је то што је склоно бројним грешкама.

3. Руковање захтевима за објаву

Неке веб странице заправо захтевају одређени кориснички унос пре приказивања потребних података. На пример, ако вам требају информације о ресторанима на одређеној географској локацији, неке веб странице могу затражити поштански број потребне локације пре него што имате приступ потребној листи ресторана. Ово је обично тешко за претраживаче јер захтева унос корисника. Међутим, да бисте водили рачуна о проблему, пост-захтјеви се могу направити помоћу одговарајућих параметара за ваш алат за скраћивање да бисте дошли до циљне странице.

4. Прерађивачка индустрија ЈСОН УРЛ

Неке веб странице захтевају АЈАКС позиве за учитавање и освежавање њиховог садржаја. Ове странице је тешко зајежити јер се покретачи ЈСОН датотеке не могу лако пратити. Зато захтева ручно испитивање и инспекцију да би се идентификовали одговарајући параметри. Решење је израда потребног ЈСОН УРЛ-а са одговарајућим параметрима.

Закључак је да су динамичне веб странице врло компликоване за оштрицу, тако да захтевају висок ниво стручности, искуства и софистициране инфраструктуре. Међутим, неке компаније за скраћење веба могу то да реше, па ћете можда морати да унајмите компанију за обраду података трећих лица Source .

December 22, 2017