Back to Question Center
0

Стављање веб страница помоћу Питхон и БеаутифулСоуп - Семалт Адвице

1 answers:

На интернету има више информација о томе како и блогове исправно. Оно што нам није потребно је само приступ тим подацима, већ скалабилним начинима сакупљања, анализирања и организовања. Питхон и БеаутифулСоуп су две чудесне алатке за скривање веб локација и екстракт података - φαρμακειο ωτοασπιδες. У веб скрапингу, подаци се могу лако извући и приказати у формату који вам је потребан. Ако сте страствени инвеститор који вреднује своје време и новац, дефинитивно морате убрзати процес очвршћавања веба и учинити га оптимизованим како би могло бити.

Почетак

Користићемо и Питхон и БеаутифулСоуп као главни језик за скраћивање.

 • 1. За кориснике Мац-а, Питхон је унапред инсталиран у ОС Кс. Они морају отворити Терминал и унети питхон-верзију . На овај начин ће моћи да виде верзију Питхон 2.7.
 • 2. За кориснике Виндовс-а препоручујемо да инсталирате Питхон преко свог званичног сајта.
 • 3. Затим морате приступити библиотеци БеаутифулСоуп помоћу пип-а. Овај алат за управљање пакетом направљен је посебно за Питхон.

У терминалу морате унети следећи код:

еаси_инсталл пип

пип инсталација БеаутифулСоуп4

Правила за скрапинг:

 • 1. Морате проверити правила и прописе сајта, пре него што почнете са његовим чишћењем..Зато будите веома пажљиви!
 • 2. Не бисте требали агресивно тражити податке са сајтова. Уверите се да се алат који користите понаша разумно. У супротном, можете да прекинете сајт.
 • 3. Један захтев у секунди је права пракса.
 • 4. Постављање блога или сајта може се променити у било ком тренутку, а можда ћете морати да поново посетите ту локацију и преправите сопствени код кад год је потребно.

Прегледајте страницу

Поставите курсор на страницу Цијена како бисте разумели шта треба учинити. Прочитајте текст који се односи на ХТМЛ и Питхон, а из резултата, видећете цене унутар ХТМЛ ознака.

Ови ХТМЛ тагови често долазе у облику

→ →.

Извоз у Екцел ЦСВ

Када сте извадили податке, следећи корак је да га сачувате ван мреже. Екцел Цомма Сепаратед Формат је најбољи избор у овом погледу и лако га можете отворити у Екцел листу. Али прво морате да увезете модуле Питхон ЦСВ и дате-тиме модуле како бисте правилно снимили податке. Следећи код се може унети у одељак увоза:

импорт цсв

од датетиме импорта до датетиме )

Напредне технике скраћења

БеаутифулСоуп је један од најједноставијих и свеобухватнијих алата за веб скрапинг. Међутим, ако желите сакупљати велике количине података, размислите о неким другим алтернативама:

 • 1. Сцрапи је моћан и невероватан питхон скрапинг оквир.
 • 2. Можете такође интегрисати код са јавним АПИ-јем. Ефикасност ваших података бит ће важна. На пример, можете пробати Фацебоок Грапх АПИ, који помаже прикривати податке и не приказује се на Фацебоок страницама.
 • 3. Осим тога, можете користити позадинске програме као што је МиСКЛ и са великом прецизношћу чувати податке у великој количини.
 • 4. ДРИ означава "Не понављајте себе" и можете покушати да аутоматизујете редовне задатке користећи ову технику.

December 8, 2017