Back to Question Center
0

Семалт: Како избрисати спам спам из ГА

1 answers:

Спам података увек постоји у рачунима и извештајима веб аналитике. Штавише, током протеклих година, спам података се испоставило да је прави проблем. Спам података у овом контексту означава сцаммере и спамере који загађују извјештаје Гоогле аналитике с нежељеним линковима и садржајима. Главни циљ упућивања нежељене поште је довођење саобраћаја на сопствене веб странице за приказивање огласа или притисак малвера на сајт жртве. Као и спам е-поште, реферали су губитак времена и досадан. Међутим, за разлику од нежељеног е-поште, ове неприлике нису видљиве - how to charge evod hookah pen. То подразумева да је спам реферрала уграђен у ГА извештаје. Утицаји који ометају податке остају непримећени као посљедица непожељног спамирања.

Франк Абагнале, Менаџер успеха купаца Семалт , овдје објашњава једно практично питање у вези с тим.

Искривљавање утицаја спама података

Један од најупечатљивијих ефеката је надувани број саобраћајних страница, сједница и посетилаца. Међутим, ефекат је много значајнији од само броја саобраћаја. На пример, посете са нежељеном поштом узрокују велики промет са скоковима, непревертирање и мали ангажман. Они склизну "метрике успеха" надоле. Именовац садржи смеће сваки пут кад се узме у обзир било који проценат учинка или однос.

Када се узме у обзир "реферални промет", проблем је значајан јер се главни ефекат доживљава кроз водеће кориснике (саобраћај посетилаца) који се добијају од подружница зграда, партнерства и позиционирања у дискусијама у друштвеним медијима. То подразумијева да упућивање може бити вриједан промет. Међутим, нежељени ефекти чине више од 50 процената ефекта у било ком тренутку, када се посматрају само посетиоци упућени..Ово чини оцену успешности упућивања од стране интернет продавца.

Важни филтери за уклањање непожељних порука

Два типа филтера могу се користити за уклањање непожељних спамова. Прво, Филтар Хостера који дозвољава властитом домену да доводи податке у ГА. Друго, филтер референтних извора који елиминише спам реферере. Ова два филтера за приказ могу се применити на ГА податке за потпуно уклањање непожељне спам адресе. Администрација је неопходна у ГА за постизање ове филтрације.

Фильтр хоста

Сматра се као директан филтер који говори ГА да преузима податке који потичу само са веб странице власника. Извјештаји трећих страна су искључени. Приликом коришћења овог филтера, интернет продавци требају бити свјесни "гооглеусерцонтент". То је име хоста које користи Гоогле када посетиоци користе ову алатку претраживача познату под називом Гоогле превод на садржају сајта или на веб страници. Стога, употреба "гооглеусерцонтент" у оквиру филма хостова омогућава снимање и омогућавање приказа његовог садржаја у ГА извештајима.

Филтер референтних извора

Елиминише већину загађивача. Поред тога, реферрер изворни филтер ради савршено за широк спектар локација. Међутим, то није дефинитивна листа јер различите организације имају различите спамере које нападају своје веб странице. Због тога се власници сајтова охрабрују да примењују овај филтер и процене њен утицај. Једно важно разматрање прије кориштења овог филтера је да прикупи све спамере и да их раздвоји у сет извјештаја (Виев). На тај начин се могу надгледати тачни извори упућивања, стога се утврђује било који лажни позитиван.

Историјски подаци

Филтри имају конфигурације за уклањање нежељене поште. Корисници можда желе да уклоне историјски прикупљену нежељену пошту у оквиру Гоогле аналитике. Ово се не може трајно постићи коришћењем филтера. Уместо тога, примјењује се јединствени сегмент док прегледате извјештаје који помажу у уклањању историјске спам поруке.

November 29, 2017